Tрима задържани за убийството на Делян Пеевски

1
Добави коментар
rhp
rhp

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са участниците в престъпната група

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски,научи Faktor. bg от източници в прокуратурата. Те са били са задържани вчера сутринта в домовете си, а обвинение им е било повдигнато вечерта. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу който обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата

.„Това, което мога да кажа е, че човекът има 2 висши образования, медицина и финанси, има фирми, търговец е, на 49 години. Най-вероятно са ги закачили някъде на СРС-та и както обикновено предположение от моя страна ние редовно псуваме държавниците, трети, пети – предполагам нещо такова се е случило”, обясни за клиента си Николай Хаджигенов, който представлява мъж на име Георги Христов.

Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието, пише в постановлението за привличане, е останало неизвършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им.

Няма данни задържаните да са действали по поръчение на Цветан Василев, каквито твърдения публикуваха други медии. Не са ясни мотивите на задържаните. Опитът е за убийство е бил готвен за месец май, пише още в постановлението. 

По-рано днес бившият собственик на стъкларския завод „Рубин” Юрий Ангелов изплува като свидетел срещу банкера Цветан Василев. Фалиралият бизнесмен, на който фабриката стана преди година собственост на КТБ, осведомил прокуратурата, че Цветан Василев е поръчал убийството на депутата Делян Пеевски, научи Faktor.bg от разследващите прокурори.

В мократа поръчка за убийство свидетелят твърди, че в списъка на Цветан Василев е включен и главния прокурор Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности!