Кармични връзки и прераждане

1
Добави коментар

Хороскопи за всяка зодия – народна медицина, здраве, астрология, съдби, секс и зодии

 
1
2
3
4
5

(8 гласа, оценка 5 от 5)

Кармични връзки и прераждане5 от 51 от общо 8 гласували.

Всеки астролог с по-задълбочени знания в тази наука ще ви каже, че в хороскопа на едно дете е показана не само неговата собствена съдба, а тази и на родителите му. Много популярно е тълкуванието, при което положението на рожденото Слънце е бащата, а на Луната е майката. Факт, който може да бъде доказан с анализ на личен хороскоп. Всъщност на подобна тема има доста литература. Ако се замислим върху тази истина обаче, независимо дали вярваме в кармични връзки и прераждания, ще се окаже, че рожбата ни е дошла в точно определен ден и час, за да се слее с нашата карма. Кои са нашите кармични връзки, как да ги разпознаем и можем ли да се разминем с тях? За да си отговорим на тези въпроси първо трябва да разграничим личната, родовата и епохалната карма. Личната карма е тази индивидуална част от причинно-следствени връзки, които всеки сам направлява-трупа и чисти. Родовата карма е „родовият клон“, от който всеки произхожда. Епохалната е времето в което съществуваме и отразява нивото на уроците, които сме готово да възприемем. Най-трудно се влияе на родовата карма, а най-лесно на личната.

И така, за да реализираме мисията си ние се срещаме с хора, в повечето случаи не случайно. Безспорно едни от най-кармичните връзки са между родители и деца, като винаги децата се явяват учители за родителите си поради различни причини- те са на по-високо еволюционно ниво, отражение са на личните ни качества, променят ни чрез любовта. И съвсем не е задължително тези отношения да са хармонични. Зависи какви са били те „преди“ и на какво трябва да ни научат сега-безпрекословно отдаване, примирение, търпение-вариантите са много. Но децата са важна част от нашето минало и бъдеще, от „колелото на Съдбата“, което ни превърта през различни светове и ни събира пак и пак, за да израстем духовно.

Друга силно кармична връзка е между двама партньори, които са създали дете. Според някой езотерични учения „те са се разбрали в духовния свят“ да се слеят тук на земята и да продължат вид родова карма. За това се счита, че безразборните полови актове са като „късо съединение“ за душата, което се трупа в личната карма. От друга страна, ако двойката не се е разбирала по време на зачеването на техния „плод на любовта“ това се отразява върху живота на детето им /често е показано чрез аспекти в хороскопа- подобна конфигурация например е квадратът между Слънце и Луна, който говори, че детето ще се сблъсква с не малко препятствия, а понякога и за разкланено здраве/, а това вече прераства в родова карма. Може би не случайно се казва, че жената трябва да е спокойна и щастлива докато е бременна. Разбира се, от една страна е заложената мисия и път на всеки, но от друга- тежи с равна сила свободният избор. В този смисъл ние ще подходим по различен начин към нашата половинка, с която сме създали семейство. Често тя е извор на най-голяма радост и болка едновременно. Това ще посее житейска мъдрост, желание да се извисим, за да съхраним чувствата си или пък омраза, озлобление, нежелание да се вникне в проблема, което действа пагубно за душата и се проявява на различни физически нива…Всички силни емоции се записват и се превръщат в отправна точка на логическо продължение, предопределят следващата страница на роман който сами творим. Така или иначе семейството се превръща в определящо и междинно звено между родовата и личната карма и към членовете му никога не бива да подхождаме лекомислено и без отговорност, ако желаем по-хубав живот. За да прекратим една кармична връзка трябва да усвоим уроците от нея и да простим.

Твърди се / и не без основание/, че любовта е най-големият дар, който можем да получим, благодарение на това, което сме. Ако пак се върнем към астрологията съществуват кармични аспекти, които показват, че личността има правилен подход към любимия си, а това означава и щастие… Има и кармични аспекти, които указват заблуди, неясност, която трябва да бъде изчистена, за да се избегнат разочарования. На практика обаче, човек дълго се отърсва от илюзиите си, а понякога и изобщо не се случва това и цикълът отново се завърта, образно казано.

Кармични връзки имаме с онези хора, които възбуждат особен трепет в сърцето и необяснимо привличане. За да продължим да ги срещаме с радост не бива да ги съдим или затваряме в рамки от субективни разбирания.

Всъщност към всеки човек който нахлува в живота ни, ние трябва да подхождаме с уважение и благодарност, това ще се отрази върху личната ни карма, ще прорасте в семейството и ще даде плодове в родовата карма. Както казах родовата карма най-трудно се „чисти“, прехвърля се на всяко следващо поколение, тоест върху нашите деца, техните деца и т.н.

<

>> >