Как да разчетем „знаците на Съдбата“

1
Добави коментар

Хороскопи за всяка зодия – народна медицина, здраве, астрология, съдби, секс и зодии

 
1
2
3
4
5

(8 гласа, оценка 5 от 5)

Как да разчетем „знаците на Съдбата“5 от 51 от общо 8 гласували.

Разчитането на „знаците от Съдбата“ безспорно е полезно, защото може да подобри в значителна степен начина ни на съществуване, тъй като ще сме „предупредени“.

В доста съвременни и езотерични учения се казва, че всъщност нашата Съдба е „закодирана“ в подсъзнанието ни. И това не е случайно. Тя е посредник, който чрез натрупан опит, съответно- мисли, страхове, желания, се материализира в Съзнанието и заобикалящата среда. Идеята е да се Осъзнаят различни житейски ситуации, за да се неутрализират. Да не забравяме – всяко действие има противодействие и всеки плюс-минус.

Както знаем, Съдбата е причинно-следствена връзка на дело и последици, т.е. тя е логична, а не хаотична.

Първа стъпка към „разчитане на знаците“ е да се огледаме около себе си. Счита се, че заобикалящата ни среда е проявление на собствената ни личност, това сме Ние. Направете си изводи, коя част от себе си виждате в най-близките ви хора, кои нежелани черти на характера им откривате, с какво сте ги привлекли в живота си и какво трябва самите вие да „преработите“? Но е непълно да се ограничавате само в отделни лица- важна е цялостната картина и друг обобщаващ въпрос- какво материализирате от вашето подсъзнание /това са уроците/- страховете, желанията, целите…?

Не е толкова просто, колкото изглежда може би, да се получат точните отговори. За да обясня ще си послужа с метафора.

Да приемем, че нашето подсъзнание е стая. Стаите са различни- много подредени, леко разхвърляни и такива, които са в пълен безпорядък. Ако търсим червен химикал например, в коя от трите ще го намерим най-бързо? Разбира се- в подредената стая. И така – стаята е нашето подсъзнание, „червеният химикал“ е поставения въпрос, а „степента на подреденост“ – различното логическо мислене или възможността да се правят правилни изводи.

Както става ясно от метафората, най-лесният начин да се „доберем“ до нещо в по-общ смисъл е способността ни да разсъждаваме логически.

В настоящето ние творим бъдещето и анализа на случващото се е от първостепенно значение. Налага се често да се връщаме и към миналото и да възпроизведем причинно –следствена връзка към сегашни преживявания. Правилният отговор, на поставен въпрос „защо ми се случва“ води до Осъзнаване и на практика „приключва урока“.

Ако ви е интересна литература за само-усъвършенстване, само-лечение и др. със сигурност сте се сблъсквали с твърдения, че „подсъзнанието може всичко“, че смисълът на съществуването ни е духовното развитие и стремеж към съвършенство.

И така- вгледайте се в най-близкото си обкръжение. Задавайте си въпроса „защо“, опитайте се да „подредите своята стая“…и постепенно, но все по-ясно ще разчитате „знаците на Съдбата“. От това зависи дали ще продължите да трупате нежелан опит или ще премахнете тази необходимост.

Казва се, че Съдбата води слабите, силните сами я направляват. Освен това „Осъзнаването“ означава логическо откриване на последиците в бъдещето, т.е. реален шанс да изградим живота си предвидимо, според очакванията.

<

>> >