Екскурзия до Истанбул, Принцови острови, Одрин! Транспорт с комфортен автобус, 3 нощувки, пътни такси, водач на ТОП цена!…

13
Добави коментар
europe1997
europe1997

Особености
   

ИСТАНБУЛ – ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ – ОДРИН

Дати на тръгване: 03.07.14. – 06.07.14

3 нощувки без нощен преход

1-ви ден:  Тръгване в 06:00 ч. от площад “ Александър Невски“ – София; Пазарджик– около 08:00ч.; Пловдив – около 08.30 ч. от OMV бензиностанция до хотел  Сант Петербург; Хасково – Автогарата. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Пристигане в град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква“Св. Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция -„Селимие“. Свободно време. Отпътуване за Истанбул. Настаняване  в хотел***. Кратка почивка. По желание  (срещу допълнително заплащане)  разходка с корабче по Босфора“ новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираган Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума”  с трите обелиска / По времето на Константин I мястото се е използвало за надбягвания с коне, от където идва и името му. Тук са поставени:  Египетският обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин и Фонтанът на Вилхелм ІІ. Историческите паметници, построени на този площад са една от най-важните забележителности награда. Египетската колона или Дикилиташ е пренесена през 390 г. от Египетския храм на Аполон по заповед на Византийския император Теодосий I. Тя е най-древният паметник на Истанбул.  Змиевидната колона е пренесена през 326 г. по заповед на император Константин Велики от храм в Делфи. Изработена е в чест на победата на гърцитенад персите. Според преданията, трите преплетени змии са направени от щитовете на персийските войници загинали в битката с гърците. Фонтанът на Вилхелм ІІ (1898 г.) е изпратен като подарък  на Истанбул от немския император, с благодарности за гостоприемството на хората. Разглеждане отвън на византийската базилика „Св. София”(само отвън). Тя една от най-големите църкви в Света в продължение на векове, През1934 г. Кемал Ататюрк (Бащата на турците) взема мъдрото решение да обяви Света София за музей, който епосещаван от милиони туристи годишно. Разкрити са някои от християнските иконописи, но са запазени и ислямските надписи. Преминаване по моста над Златния рог в новата европейска част на града, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор“- чудо на строителната техника, изкачване до хълма Чамълджъ- откъдето се разкрива най-поразителната гледка към града. Това е на-високият хълм в Истанбул. Връщане в хотела, като се минава покрай българската църква „Св. Стефан”. Екскурзия по желание срещу допълнително заплащане: църквата „Карие” или известна още с името „Хора”, в която  уникалните мозайки и фрески в този храм са останали почти непокътнати през вековете; църквата „Влахерна” с лековитото аязмо, Вселенската Патриаршия и църквата “Св. Георги” , където се намита част от колоната, на която е бил бичуван Исус Христос; чудотворната икона на Св. Богородица Паммакаристос – Всеблажена имощите на Св. Йоан Златоуст); Миниатюрк – това е цяла Турция, събрана в парк на открито. Умалени модели на забележителности от страната и дори цели мини градове с мини коли, мини светофари и хора по мини улиците им се простират сред зеленина и просторни алеи. Това е най-големият мини град в света! Връщане в хотела. Свободно време. По желание вечеря в рибен ресторанта. Нощувка.

 3 ден: Закуска. Екскурзия срещу допълнително заплащане до едно от най-красивите и нетипични кътчета в околностите на Истанбул – Принцови острови. Характерно за всеки от островите е, че движението на автомобили е абсолютно забранено. Начините за придвижване са пеша, с карета или велосипед. За да бъдат осигурени тишина и спокойствие на почиващите, дори конете са подковани с гумени подкови. Разходка на един от островите. Връщане в Истанбул. По желание посещение на двореца „Долма Бахче”. 

НОВО!!!

По желание пътуване с жп тунела Мармарай – първият подводен тунел, свързващ два континента. Пътувайки с влак в Мармарай ще се окажете между Европа и Азия и между Мраморно и Черно море. Ще бъдете на дълбочина 55 метра под повърхността на водата. По желание вечерна автобусна разходка /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки. Връщане в хотела. По желание вечеря в турско атракционно заведение. Нощувка.

4 ден: Закуска. По желание  / срещу доплащане/ посещение на небостъргача „Сапфир”-най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Отпътуване за България. Посещение на АКВАРИУМ – ТЮРКУАЗОО –един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен натеритория от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, къдетоимате възможност да пазарувате от стотици световно известни марки. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на“ Александър Невски“.

ЦЕНА: 255 лв.

КРАЙНА ЦЕНА: 195 лв.

Плати сега 19 лв., а останалите 176 лв. в ТА

Офертата включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3  нощувки със закуски в хотел**/*** Пътни такси Водач от туристическата агенция. 

Условия

Ваучерът е валиден от 16.06.2014 до 30.08.2014г.

ИСТАНБУЛ – ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ – ОДРИН

Дати на тръгване: 03.07.14. – 06.07.14

3 нощувки без нощен преход

Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за подарък  

Цената не включва:

Доплащане за единична стая – 75 лв. Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г –  4 лв.; от 65 г. до 70 г. – 6  лв.; от 71 г. до 75 г. – 8 лв. ; от 76 г. до 79 г. – 12 лв. Лица над 79 г. не се застраховат! ; Входните такси на музеите: „Св. София“ – 25 TL. – ІІ – ри двор + съкровищница – 25 TL.; – харема – 10 TL. разходка с корабче по Босфора – 15 eвро Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод 15 евро Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти – 12 евро Екскурзия до църквите „Карие”, „Влахерна”, Патриаршиятя и Миниатюрк – 15 евро без входни такси ( входните такси са 15 – 20 лири) Екскурзия до Принцови остров  – 18 евро Входна такса на Аквариум Туркоазоо – 29,50 TL Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер  и панорамната площадка: 22 евро Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 24 евро (с включена входна такса и трансфер) куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 28 eвро

* ВАЖНО:

1. Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!

2. Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 туриста.

3. За да се реализират допълнителните екскурзии и мероприятия към програмата е необходимо да ги заявите при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е възможно едва при достигане на необходимия минимум туристи.  4. Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!  5. При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите  6. При предварително заплащане на пакет от 3 допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 5% от стойността на услугите!

Минималенброй туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срокза уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди началната дата

Необходими документи: международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител енеобходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време намузеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете напосочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическатаагенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение напрограмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Агенцията си запазва правото за промяна на цената.

Туристическата агенция си запазва правото на променипо независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 • Забележка: Музейните такси са ориентировъчни.

Местата в автобуса се определят по реда на сключване на договора.

Всеки може да закупи неограничен брой ваучери.

Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 /981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул.“Екзархйосиф“ 29 – безистена

Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО  до 3 дни след закупуване на ваучера! 

За допълнителни въпроси, свързани със сделката, моля, обръщай се към доставчика на услугата на посочения телефон. 

Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора.

Работно време: 10:30 – 17:30  

Заплаща се капаро 10% в сайта www.Kolektivni.bg.Останалата част от сумата се доплаща на място при пристигане в хотела

Намаление може да се ползва само със закупен ваучер от www.Kolektivni.bg

Виж условия за ползване на www.Kolektivni.bg

След завършване на офертата имате възможност в срок до 3 дни да платите вашите зявени ваучери.