Кора от мравчено дърво

1
Добави коментар
coralproduct
coralproduct

форма на отпускане 90 капсули

състав

Кора от мравчено дърво – 500 мг
допълнителни вещества

Мравченото дърво е наречено по този начин, защото всички кухини на неговите клони са заселени с мравки. Лечебните свойства на това растение са добре известни на корен- ните жители на Мексико и Перу, които са го нарекли «божественото дърво». Кората му представлява природен антибиотик, който се използва в народната медицина при всякакви проблеми от инфекциозен характер. Натуралният продукт «Кора от мравчено дърво», произведен от кората на това дърво, има антибактериално, противовирусно и противовъзпалително действие. Той притежава също така и имуномодулиращ ефект.

Действие на активните съставки

Лапахол – основното активно действащо вещество в кората, благодарение на което тя притежава антибактериално действие. Лапахолът във вътрешния слой на кората потиска растежа и развитието както на грам-положителните (стафиликоки, стрептококи), така и на грам-отрицателните (ешерихия коли, шигела) микроорганизми.

Противовирусната активност на кората се определя от способността на лапахола да възпрепятства синтеза на ензимите, без които вирусите не могат да се размножават. Кората от мравчено дърво е активна срещу вирусите на грипа, херпеса, папилома вируса и др.

Противогъбичните свойства на кората са свързани с наличието на ксилоидон, който заедно с лапахола потиска растежа и развитието на различни видове гъбички (кандида, трихофитон, епидермофитон, микроспорум), включително и вагиналните. Дървесината на мравченото дърво е известна с това, че е изключително устойчива към гъбичките – стволът на това растение никога не се заразява.

Противопаразитното действие на кората на мравченото дърво се определя от способността й да потиска растежа и развитието на вътреклетъчните паразити (малариен плазмодий, трипанозома), както и на някои многоклетъчни паразити, например шистозома. Тя създава неблагоприятна среда за паразитите и може да се използва както за фитотерапия при паразитози, така и за профилактика, тъй като предпазва от паразитни инвазии.

Имуномодулиращите свойства на това уникално растение позволяват то да се използва при алергии и автоимунни заболявания без опасност от предизвикване на усложнения. Кората на мравченото дърво повишава неспецифичната резистентност на организма, подпомагайки механизмите на клетъчния и хуморалния имунитет. Всички тези качества на кората на мравченото дърво са доказани от съвременните научни изследвания. Освен това, е установено, че нито една от активно действащите съставки не може поотделно да достигне активността на цялото растение.

Приложение

Продуктът «Кора от мравчено дърво» оказва положителен ефект при:

• респираторни заболявания (остри вирусни инфекции, грип, тра¬хеит, бронхит);

• възпалителни процеси с различна локализация;

• в комплексната терапия на заболяванията на отделителната и половата система;

• гъбични заболявания;

• поражения на кожата с образуване на гной.