Кора от мравчено дърво с глухарче

13
Добави коментар
coralproduct
coralproduct

форма на отпускане 90 капсули

състав

Кора от мравчено дърво – 250 мг
екстракт от глухарче – 150 мг
екстракт от гроздови семки – 50 мг
екстракт от маслини – 30 мг
допълнителни вещества

Продуктът «Кора от мравчено дърво с глухарче» има противовъзпалителен, антибактериален и противовирусен ефект. Комплексът от растителни компоненти (кора от мравчено дърво, глухарче, гроздови семки и маслини) потиска растежа и развитието на редица патогенни бактерии, вируси и гъбички, укрепва имунитета и повишава съпротивителните сили на организма спрямо инфекциозните причинители.

Действие на активните съставки

Кора от мравчено дърво – общопризнат имуномодулатор от растителен произход. Активното действащо вещество в кората на това уникално растение – лапахолът, потиска растежа и развитието на редица грам-положителни и грам-отрицателни микроорганизми, блокира размножаването на различни вируси, като потиска синтеза на вирусните ензими, участващи в регулацията на вирусния жизнен цикъл. Кората от мравчено дърво повишава неспецифичната резистентност на организма спрямо инфекциозните причинители, стимулирайки механизмите на клетъчния и хуморалния имунитет. Това позволява на организма да се справи с алергичните и автоимунни процеси, без да има опасност от обострянето им. Противопаразитният и противогъбичният ефект на кората от мравчено дърво се дължи на съдържащия се в нея ксилоидон, който заедно с лапахола потиска растежа и развитието на различни видове патогенни гъбички и вътреклетъчни паразити.

Глухарче – «жизненият еликсир». В корените на това растение се съдържат редица полезни вещества (гликозидът тараксацин (до 10 %), белтъчни вещества (до 15 %), инулин (до 40%), горчиви вещества, полиненаситени мастни киселини, органични киселини, витамини (А, С, В2), минерали – желязо, калций, фосфор), които имат общоукрепващо действие.

Гроздови семки – Природата е концентрирала в гроздовите семки ценни антиоксиданти (проантоциани), витамини, микроелементи, дъбилни вещества, хлорофил. Мощните антиоксиданти предпазват здравите клетки от разрушаващото действие на свободните радикали, забавят процесите на стареене, укрепват съдовите стени и подпомагат възстановяването на увредените тъкани.

Маслина – ценно растение, което отдавна се почита в много страни по света. В листата на маслината се съдържат редица полезни вещества – гликозиди, органични киселини, флавоноиди, витамин С, танини и много други. Съвременните научни изследвания доказват ефикасността от прилагането на екстракта от маслинени листа при вирусни заболявания, бактериални инфекции (включително и причинени от устойчиви стрептококови и стафилококови щамове) и гъбични заболявания, включително и кандидози.

Приложение

Продуктът «Кора от мравчено дърво с глухарче» има общоукрепващо действие и добър ефект при:

• респираторни заболявания (остри вирусни инфекции, грип, трахеити, бронхити);

• възпалителни процеси с различна локализация;

• заболявания на отделителната система;

• гъбични инфекции;

• кожни заболявания, дължащи се на патогенни микроорганизми.