Начална страница

15
Добави коментар

3/29/2015

0 Comments

 

Ти трябва да бъдеш красива не само отвън, но и отвътре. Това какъв човек си определено е много важно и няма грим, който да прикрие несъвършенствата в характера, но в тази тема ще поговорим за онази, видимата част, която виждаш в огледалото.Вероятно не питаш: „Огледалце, огледалце от стената, коя е най-красива на земята?“, но нека бъдем честни – няма момиче, което да не иска да изглежда по възможно най-добрия начин. Все пак всяка една полага в една или друга степен грижи за себе си и няма нищо по-естествено от това момичетата да искат да бъдат красиви.До момента, в който външният ти вид не се превърне във фикс идея, която да е единственото, което те вълнува, всичко е наред.  Всяко нещо, което е в една или друга крайност, не е добре обаче.Грижите, които полагаш за външния си вид, неминуемо оказват влияние върху самочувствието ти. За да бъдеш красива, не винаги трябва да се „маскираш“ с един тон козметични продукти. Нужно е само да подчертаеш предимствата, с които разполагаш.Трябва да си наясно, че няма перфектни хора. Това, че не харесваш нещо в себе си не означава, че то те прави по-малко красива. Всичко е в главата ти. И докато виждаш нещо от самата теб като несъвършенство или още по-лошо като нещо грозно, в очите ти ще се набива само то, а хилядите ти положителни черти ще си останат невидими за теб.  А трябва да е обратното – игнорирай минусите и се съсредоточи върху плюсовете си.И не забравяй, че най-красивите момичета са тези, които са щастливи. А щастието отива на всички.

3/24/2015

0 Comments

 

Когато гардеробът ти буквално прелива от дрехи, а ти седиш пред него и разсъждаваш върху дилемата какво да облечеш е един от онези моменти, в които въздишаш тежко, свиваш рамене и се чудиш как е възможно при такъв голям избор, ти да седиш безсилна пред негово величество гардероба.Всъщност всичко е много по-просто, отколкото ти изглежда. Може и да не вярваш, но е така. Задачата, която всяка сутрин те изважда от релси е лесно решима. Готова съм да се обзаложа, че вече поглеждаш към мен с леко недоверие, но е разбираемо предвид ежедневните задачи, които решаваш по облекло.Вместо утре сутрин да станеш по-рано за да си търсиш отново дрехи, които след това трябва и да гладиш, по-добре е да оставиш това за предишната вечер. Нека това бъде приятно обмисляне всяка вечер, когато разполагаш с не малко време, а не сутрин, когато и без това си бясна на алармата за събуждането, не ти е до решаване на въпроси от сорта на „ами сега какво да облека?“ или иначе казано целият свят ти е крив, че да имаш време и за такива неща.

3/23/2015

0 Comments

 

Всяка дамска чанта (в която има всичко друго, освен ред) има едно несесерче (с огромни размери), което съдържа козметичните продукти, от които се нуждае всяко момиче. Разбира се, трудно е да обобщим какво има в един такъв преносим „салон за красота“, тъй като всичко е строго индивидуално. Има дами, които използват по-голям набор от продукти, има и други, на които не е нужен чак такъв арсенал козметика.Започваме от главата и ще стигнем до петите, като ще се опитам да обхвана възможно по-широк кръг от неща, които жените използват.Първа в класацията е спиралата и в това няма нищо изненадващо. Добре подчертания поглед винаги впечатлява. Следва я гланцът/червилото за устни, който/което ги прави бляскави, а усмивката е тайното оръжие на дамите. Някои използват и фон дьо тен. Продължаваме напред с молива за очи, който не е задължителен, но някои представителки на женския пол го предпочитат. Гримът също е част от ежедневието на някои дами. Не може да пропуснем и любимият на всички ни парфюм, който остава аромат, който дълго да напомня за нас.Списъкът може да продължи още, тъй като както вече казахме, тук всичко е строго индивидуално. Каквито и козметични продукти да използваш обаче, не забравяй едно – ти си красива такава, каквато си и не ти е нужно нищо друго, за да бъдеш прекрасна.

3/19/2015

0 Comments

 

Всеки човек има нужда от вдъхновение. В моментите на творческа криза имаш два варианта. Първо, да се отдадеш на изследователско проучване за това какво би могло да повдигне духа ти и да те мотивира да дадеш максимум от себе си в работата ти или второто, което не ти го препоръчвам като вариант e да се капсулираш и да те обхване онази тревожна мисъл, че нищо не правиш добре, която ако допуснеш да се рее из мислите ти ще откриеш, че няма нужда да си толкова строг и самокритично настроен най-вече към себе си, а вместо да губиш време и излишни нерви в това е далеч по-добре да повярваш в това, че си чудесeн и че можеш да се справиш не просто добре, а безупречно с всичко.На някои вдъхновението им идва като прочетат автобиографиите на хора, от които се учат и които им служат за пример в живота. Други ги вдъхновява музиката като цяло и освен, че отпочиват чрез нея, любимите им музикални парчета ги карат да продължат смело напред.Какъвто и да е твоят начин, не забравяй да го прилагаш върху себе си, но не само, когато виждаш, че ти се изплъзва, но и през останалото време. Бъди постоянно вдъхновен и ще откриеш, че всяко нещо има своя чар – стига да положиш усилие да го откриеш, а повярвай, това определено си заслужава!

3/15/2015

0 Comments

 

За да си безупречен в това, което правиш, има няколко много ключово важни момента, които съпътстват стлбичката на успеха. Съвет №1 – Мечтай„Човек е голям, колкото са големи мечтите му!“Имаш пълното право на красив живот, а той може да бъде такъв, ако си позволиш да мечтаеш. Много хора правят грешка като казват: „Аз нямам излишно време, че и да го пилея в мечтаене“. Това щеше да звучи абсолютно смешно и нелепо, обаче всъщност е страшно тъжно. Как може да нямаш време за да помислиш над това какво най-много искаш и как да го постигнеш? Искаш да ми кажеш, че нямаш време да разсъждаваш смело над бъдещето си и да начертаеш план, по който да работиш за да го осъществиш? Отказвам да повярвам! Не може да разполагаш с толкова много време за други неща и да не можеш да намериш време за едно от най-важните.Съвет №2 – ВярвайХубаво е човек да има мечти, но те няма как да станат реалност ако той не повярва в тях. Открий красотата им, влюби се в нея и се довери на това, че щом можеш да си представиш нещо, значи можеш и да го направиш. Клишето, че няма невъзможни неща не е клише, а истина. Само това, което не си опитвал, няма как да се случи.Съвет №3 – ДействайСлед като имаш мечти и вярваш в тях е време да преминеш към действие за осъществяването им. Все пак дори да имаш най-богатото въображение, което да рисува по прекрасен начин мечтите ти, все пак не очакваш да се случват от само себе си, нали?

3/15/2015

0 Comments

 

Ах, тези обувки… Слабост на не една и две жени, обувките са един от важните компоненти ти да изглеждаш безупречно, визията ти да е изпипана от край до край и да се чувстваш комфортно (разбира се, когато не носиш 10 сантиметрови токчета, с които да се чудиш как да запазиш равновесие и да не се изтърсиш пред всички, а после, подобно на Пепеляшка да останеш без една от обувките си, а вероятно и без двете, но не защото си се опитвала да избягаш от принца и си си изпуснала стъклената пантофка, а защото краката ти не издържат и накрая решаваш да ги свалиш).Не трябва да си Кари Брадшоу  от „Сексът и градът“ за да си притежателка на едни от тези сладурчета, с които тя разполага. Нужно е само свободно време, в което да забереш приятелките си и заедно, чисто по женски, да обикаляте по магазините в търсене на перфектните обувки за теб.

3/14/2015

0 Comments

 

В училище ни учат на много неща. Преподават различни предмети и ако по едни ти върви безпроблемно и не си мърдаш и пръста, а сякаш си абонирана за шестиците, то има предмети, които могат да объркат представите ти до степен, за която не си и предполагала.Същото е и с любовта. Тя е един предмет в академията на живота, по който веднъж може да получиш оценка шест, но ако не си подготвена за следващия час, оценката рязко намалява, при пълно незнание стига и до две. Бъди отличничка в любовта като спазваш правилото на трите „да“-та:Първо: ДА на флиртуването! Кажи „да“ на флиртуването между теб и половинката ти дори връзката ви да се е задълбочила. Все пак малко закачки от време на време не биха навредили никому.Второ: ДА на романтиката!Колкото и страст да има по между ви, хубаво би било да бъдете мили и нежни един към друг. Все пак това е вашият човек и заслужава да получи от вас цялата ви любов, поднесена по най-красивия начин.Трето: ДА на споделянето!Общуването е в основата на всичко. Затова говорете с половинките си. Те все пак не могат да четат мислите ви. Затова, ако има нещо, просто им го кажете.

3/8/2015

0 Comments

 

Днес празнуват всички жени, така че с радост искам да Ви честитя празника и да Ви пожелая да бъдете много щастливи и обичани целогодишно! Не забравяйте, че усмивката трябва да краси лицата Ви и че очите трябва да блестят не от грим, а от обич. Във връзка с днешния празник си направих една малка секция от забавни и в същото време сериозни цитати за жените, които смятам да споделя с вас.Оставям Ви със следващите редове и още веднъж честитя празника на нежната половина от човечеството като Ви приканвам да не забравяте, че няма по-красиви жени от щастливите. Затова не спирайте да се радвате на живота и на любимите Ви хора.   „След всички тези години виждам, че в началото съм грешал по отношение на Ева; по-добре е да се живее извън Райската градина, но с нея, отколкото в Градината, но без нея.“Марк Твен, из „Дневниците на Адам и Ева“„Красивата жена се харесва на очите, а добрата на сърцето; едната е прекрасна вещ, а другата е съкровище.“ – Наполеон„Когато си млада, целият ти живот е в преследване на забавленията. След това порастваш и се научаваш да бъдеш предпазлива – може да си разбиеш главата или сърцето. Оглеждаш се преди да скочиш и понякога не скачаш, защото не винаги има кой да те хване, а в живота няма предпазна мрежа. Кога престана да бъде забавно и стана опасно?“ – „Сексът и градът“„Женското сърце е дълбок океан, пълен с тайни.“ – „Титаник“„Каква чудновата бърканица – мислеше си той – от жена, дете и дявол! И как всичко и прилича; каже нещо – умно е, направи нещо – хубаво е!“ – Йордан Йовков „Шибил“ Бъдете една „чудновата бърканица“ от уникални качества, които са си само ваши и вълшебна комбинация от чаровни недостатъци, защото всяко несъвършенство Ви прави не по-малко прекрасни. Бъдете себе си и носете с гордост името ЖЕНА!

3/3/2015

0 Comments

 

На трети март, всяка година, честваме националния празник на Република България. На този специален за всички българи ден, от миналата година в блога ми реших да спазвам традицията в публикацията да си припомняме част от най-внушителните песни и стихотворения, които са посветени на нашата родина. Тази година традицията ще бъде спазена отново. Оставям Ви със следващите редове и честит празник!  Към родинатаАтанас ДалчевНе съм те никога избирал на земята.Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.Аз те обичам не защото си богата,а само за това, че си родина моя.И българин съм не заради твойта славаи твойте подвизи и твойта бранна сила,а зарад туй, че съм безсилен да забравяза ослепелите бойци на Самуила.Да търсим, който ще, във теб сполука бързаи почести и власт със страст една и съща,страданието мен по-силно с теб ме свързваи нашата любов в една съдба превръща.  Да се завърнеш в бащината къщаДимчо ДебеляновДа се завърнеш в бащината къща, когато вечерта смирено гасне и тихи пазви тиха нощ разгръща да приласкае скръбни и нещастни. Кат бреме хвърлил черната умора, що безутешни дни ти завещаха – ти с плахи стъпки да събудиш в двора пред гостенин очакван радост плаха.Да те пресрещне старата на прага и сложил чело на безсилно рамо, да чезнеш в нейната усмивка блага и дълго да повтаряш мамо, мамо… Смирено влязъл в стаята позната, последна твоя пристан и заслона, да шъпнеш тихи думи в тишината, впил морен поглед в старата икона аз дойдох да дочакам мирен заник, че мойто слънце своя път измина…О, скрити вопли на печелен странник, напразно спомнил майка и родина!

3/1/2015

0 Comments

 

Всяка година, на днешната дата, всички българи отбелязваме първи март с традицията да връзваме на ръцете си най-различни и красиви мартеници за здраве, щастие, късмет и благополучие. Мартеничките се носят на ръката до момента, в който не видим щъркел. Тогава, по стар обичай, мартеничката трябва да се окачи на някое дърво, а в някои източници се споменава, че може да бъде поставена и под камък. Мартениците символизират безкрая на живота и безсмъртието на човешкия дух, именно в съчетанието между белия и червения конец.Честита Баба Марта на всички!