Спасиха от сваляне рекламата с плюене на кръв

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Клипът, в който се рекламира паста за зъби, като се плюе кръв, не нарушава етичните правила за реклама и търговска комуникация, смятат от Етичната комисия към Националния съвет по саморегулация, съобщава „Труд“. Комисията, в която медийни и рекламни специалисти, се е произнесла по жалбата на мъж от София, според когото кадрите в рекламата са „отвратителна гледка, неподходяща както за възрастни, така и за деца”, а кървенето на венците често е сериозен проблем, „който може да бъде замаскиран от пастата за зъби, но не и излекуван”.

В становището на компанията производител „ГлаксоСмитКлайн” твърдят, че тяхната цел е да предизвикат вниманието на хората да се грижат за своето здраве.

Там се цитира и проучване, според което едва 30% от българите ползват паста и четка за зъби, 38% си мият зъбите само вечер, а 8% изобщо не ги мият.

„Макар и неприятна, визията в рекламното послание отразява реалността, с която се бори рекламираният продукт, още повече, че статистиката не се е променила”, пишат в решението си от Етичната комисия./БЛИЦ