Жана Бергендорф влиза в два образа от „Алиса в страната на чудесата”

17
Добави коментар

Певицата Жана Бергендорф се проебрази в някои от любимите приказни герои от „Алиса в страната на чудесата” в името на благотворителна кауза в помощ на българските деца. С огненочервените си коси и бунтарско, но същевременно женствено излъчване победителката в X Factor преобръща традиционната представа за героинята на Луис Карол и се въплъщава в събирателен образ на Лудия шапкар (в ролята Джони Деп), Червената кралица (изиграна от Хелена Бонъм Картър) и самата Алиса (Миа Уасиковска) от филма на ексцентричния Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата”.

„За мен е привилегия да подкрепя кауза, която е близка до сърцето ми, и бих го направила отново. Удоволствие беше да работя с екип от професионалисти като Велислава Каймаканова-Ножарова и Силвия Стойчева, чиито ентусиазъм и вяра в постигането на крайната цел напълно споделям. Децата на България се нуждаят от по-добра здравна грижа и се надявам, оставяйки своите следи, да съм помогнала това да се случи”, сподели победителката в X Factor за участието си в инициативата.

Жана се присъедини към плеядата популярни български личности, които застават зад благотворителния арт-проект – Лили Иванова, Васко Василев, Асен Блатечки, Цвети Пиронкова, Мариус Куркински, Белослава, Мариан Вълев, Маша Илиева, Джоко Росич, Диляна Попова, Калин Вельов, Цветана Манева, Христо Стоичков и много други.

„Да оставим следи” на сдружение „Кауза” е кампания под патронажа на Христо Мутафчиев, която в своята трета поредна година има за цел събирането на средства за недоносени новородени, тежко болни деца и такива с инсулинозависим диабет към държавни здравни заведения в различни краища на страната. В началото на юни се проведе първият за 2014 г., но вече станал традиционен търг, на който от продажбата на фотографиите бяха събрани 21 060 лева. С паричните средства се закупиха два броя инкубатори, които ще бъдат дарени на неонатологичното отделение към УМБАЛ „Света Марина” ЕАД в град Варна и на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово.

За портретите от фотосесията на Жана Бергендорф ще бъде наддавано на следващия тръг, който е планиран за месец октомври. Междувременно, на уебсайта на организацията www.kauza.org ще бъдат пуснати в продажба с благотворителна цел и тениски с лика на талантливата изпълнителка.

Благородната инициатива може да бъде подкрепена още чрез:

Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка, София, клон – Иван Вазов

IBAN: BG23UBBS80021088198030

SMS с текст на латиница: DMS KAUZA

на единен дарителски номер: 17 777

(за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel)

Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:

∙ * За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.

∙ * За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

За повече информация посетете www.dmsbg.com

Фотографии: Велислава Каймаканова-Ножарова