Барбекю в двора

1
Добави коментар
riki4
riki4

Барбекю в двора

Ако все още нямате барбекю в градината, а сте почитател на приятелските сбирки и вкусната храна, то задължително трябва да си осигурите това удоволствие! Изборът на градинско барбекю е голям- електрически и газови грилове, барбекю на дърва, както и готови конструкции, подходящи за кухни на открито. Разбира се по-изобретателните и сръчните биха могли да използват конструкции от магазини тип „направи си сам” и да си сглобят собственоръчно барбекю. Стандартният вариант е изграждане на масивна зидана конструкция, съчетана с кът за хранене. Освен удобно и полезно такова барбекю е и чудесен декоративен елемент към вашата къща. Размерът на барбекюто зависи от големината на двора, а освен зиданата конструкция, трябва да предвидите и работен плот.

Материалите, от които се изработват барбекютата са най-често: бетон, желязо, чугун. Железните са по-леки, което ги прави лесно преместваеми, затова са добър вариант, ако се налага да прибирате скарата след употреба. Чугунените са тежки, по-големи по размер, но затова пък могат да бъдат използвани много дълго време. Бетонните барбекюта приличат повече на камини. Предимството им е, че за разлика от традиционните камини, те могат да бъдат премествани, ако се налага. Около тях може да се оформи кът за отдих, да се разположат маса, мека мебел, сенници. По този начин барбекюто се превръща в красив акцент в двора ви.

При избора на място за барбекюто трябва да се съобрзите с осветлението. Добре е да има достатъчно дневна светлина, а също така да осигурите и подходящо изкуствено осветление, за да имате възможности за избор когато и да решите да го използвате. А и паритата в градината са основно вечер. Обърнете внимание и на посоката на вятъра, димът от скарата не трябва да отива към мястото за хранене. Добре е също така в близост до барбекюто да има чешма.

Няколко хитринки при организиране на парти в градината на барбекю: – Най-вкусно и здравословно се приготвя скара върху дървени въглища. – Добре е ако имате възможност да се снабдите с удобна бар-количка. В началото може да я заредите с напитки, подправки и всички онези неща, заради които може да ви се наложи да прескачате често до кухнята, така ще си спестите досадното разкраване; – През летните вечери доста дразнещи са всевъзможни бобулечки, които може да прогоните, като се снабдите със специални ароматизирани свещи или лампи за целта.

Какъвто и тип барбекю да решите да изградите, не се колебайте! Приятната вечеря с вкусна домашно приготвена храна, споделена със семейството и приятелите в собствената ви градина е незаменим момент!

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!