ОРИЗ С ДЖАНКИ

14
Добави коментар
mm22
mm22

   Толкова отдавна не съм се спотайвала в своето кулинарно кътче, че вече съм забравила даже как се правеше Какво да се прави лятото пристига не само с почивките и забавленията, но върви редом и с приготовленията за зимата, което ме отдалечи от хобито ми за дълго. Дали съм готвила? Разбира се, но все на бързо

   По-бързо от тази манджичка просто няма накъде Много я обичам и затова ви я споделям. Макар за някого да е странна комбинация и да не представлява особен интерес, на тези от вас, които обичат леко киселичкият привкус в солените ястия ще им хареса.

И така нужни са ви :

Време на приготвяне 30 минути

1-2 средно големи глави лук, може и пресен с пера,
2-3 картофа,
1-2 моркова,
100 – 150 гр. ориз (една малка кафена чашка),
1 обелен и нарязан на ситни кубчета домат,
червен и черен пипер, сол, на вкус, копър,
малко олио за запържване и
20 – тина джанки

   Нарежете лука, морковите и картофите на ситно и ги запържете в малко олио за кратко около 2-3 минутки, като бъркате непрекъснато, защото картофите могат да залепнат за дъното на тенджерката ви.

   Прибавете измитият ориз и подправките (без копъра) към зеленчуците и разбъркайте още веднъж дваж, колкото да се обработи от топлината и червеният пипер.

         

 

   Веднага след това прибавете домата, копъра и джанките, налейте около литър вода и оставете ястието да ври на тих огън, докато ориза и зеленчуците попият почти цялата водичка.

         

   Казах вече аз, че ще стане бързо Ето на, няма и след 30 минути ще си имате вкусна селска манджичка, а благодарение на природата, която е осеяла и междублоковите пространства с всякакви дръвчета можете и в града спокойно да си направите този био вариант за семейното меню:)

   Грабвайте по едно коматче хляб, може и парченце сиренце и да ви е сладко!