Фън шуй за детската стая

1
Добави коментар

Детайли

Категория: Грижовни

Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил – PalitraStyle.com

В детската стая детето спи, играе и учи. Необходимо е повече от добра организация на това специално място, за да се чувства вашето съкровище добре. Ако подредите стаята на вашето дете, според насоките на древното китайско изкуство фенг шуй, ще му осигурите здраве, късмет, щастие и постижения.

Фън шуй съвети за леглото в детската стая

Тук важат принципите на подреждане на спалнята. Леглото трябва да е в „сигурен кът”, а това се постига като го позиционирате опряно до стена. Добре е леглото да е ориентирано в една от благоприятните посоки на детето. Фенг шуй повелява леглото да е единично, без натурии под него, да не е сложено под греда или под скосен таван и да няма надвиснали полици и шкафове над него. Ако имате две деца, не е добра идея да ги слагате да спят на двуетажно легло, както и да разполагате двете легла на ъгъл.

Фън шуй съвети за цветовете в детската стая

Добре е да се избират такива цветове, които радват детето и му дават усещане за спокойствие, радост и уют. При подбора на цветове се препоръчва използването на номерология, китайска или западна астрология. Малък трик, който фенг шуй ви предлага, ако имате по-активно дете, е да използвате меки, спокойни Ин –цветове, за да балансирате неговата енергия.

Фън шуй съвети за стаята – място за игра и учене

Ако детето ви пораснало, то вероятно ще иска да има телевизор, компютър и… бюро. „Работния кът” организирайте много внимателно. Идеалното положение на бюрото е с гръб към стена, с рамо към прозореца така, че светлината да идва от ляво. Добре е детето, когато е на бюрото, да не е с гръб към вратата. Не е добра идея в стаята му да присъстват предмети като телевизор и компютър, които излъчват определено електромагнитно поле, което немунуемо влияе върху детето, особено когато то спи. Окачването на огледало в детската стая също е добре да се избягва.

 

Още по темата: