Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Направи си сам протеинови барове

7
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Как да си направя сам протеинови барове? Здравословни протеинови барове в 5 лесни стъпки ®

 

   Уморени ли сте  от търсене по магазините за фитнес храни, за да откриете перфектния протеинов бар? Сега можете да направите своя собствен шедьовър! Следвайте тези лесни стъпки, за да  направите протеинов бар по ваш вкус !!!

  

Избора на здравословна и питателна храна и по-точно на  протеинов бар не е лесна задача. Твърде много барове мнозинство от тях, всъщност съдържат високо количество  захар, хидрогенирано масло, консерванти, и цял списък от пълнители и други хранително-нищожни съставки. Въпреки недостатъците на някои от пакетираните Protein Bar, ние продължаваме да ги купуваме, защото те съдържат белтъчини, те са удобни, те са лесни за носене, и ни вършат добра работа.

Тази статия е предназначена да направи спирка на вашите затруднения в избора . След като започнете да създавате свои собствени протеинови барове, все по-рядко ще купувате готови протеинови барове.Дали пък да не спра с тази статия 🙂 да не ми спрат продажбите на протеинови барове в магазин FHL.BG-ФИТНЕС И ЗДРАВЕ. Чрез своя собствен труд, вие ще си  направите барове, които са много вкусни, далеч по-здравословни,, далеч по-евтино в дългосрочен план. 

 

 

Рецепта за протеинов бар-десерт

С тези прости стъпки, всеки може сам да си направи протеинови вафли,барове или десерт!

Стъпка 1   

Изберете вашия протеин на прах и добавете вид на брашно към него. Не забравяйте да изберете брашна, които могат да се консумират в сурово състояние: кокосово брашно, бадемово брашно или зърно-брашно като овесено брашно или брашно от киноа.

 

Стъпка 2  

Смесете протеина на прах и брашното с мляко. Можете да използвате краве мляко, кокосово мляко в картонена кутия, или вкусно мляко като бадемово мляко.Добавете достатъчно течност, за да направите тестото така ,че да може да направите баровете с ръцете си.

 

Стъпка 3  

Оформете горната смес от тестото в барове.Ако след смесване на съставките сместа-тесто е прекалено влажно или лепкаво, добавете една малка част от кокосово брашно или  протеин на прах , докато не получите желаната консистенция.Ако искате да оформите добре Protein Bar, тестото трябва да е достатъчно сухото .

 

Стъпка 4   

Разтопете шоколад на водна баня или в стъклена купа на върха на тенджера с вряща вода. След като се стопи, потапете Протеиновите десерти в шоколада или  го изсипете през решетка.Очевидно е, че избора на  тъмен шоколад, е по-добър ,защото съдържа по-малко захар и повече   антиоксиданти. Но, това е до веш избор.

 

Стъпка 5

Поставете протеиновите барове,вафли във фризера за по-малко от 30 минути и бум! Те са готови .