Билки срещу херпес

1
Добави коментар
theones
theones

Билки срещу херпес

юли 06, 2014
Полезно

0

Херпесът е малко мехурче, което се появява най-често по устните или носа. Симптомите, които издават появата му, най-често са сърбеж, парене или разраняване. Няколко дни след появата на херпеса, мехура се пука, от него изтича течност и след тоява се образува коричка, която  после  изсъхва. В повечето случаи херпесът отшумява за около седмица. Най-честите причини за активирането му  са:

Силен стрес
Отслабнала имунна система
Продължително излагане на слънчева светлина
Много високи или много ниски температури
Преумора
Изтощение
Недохранване и недоспиване

След като сте се заразили с вируса, тялото изгражда имунитет, но самия вирус остава в латентно състояние и при някои от гореизброените предпоставки, може отново да се активира. За да се предпазите от заразяване или появата на херпес най-важното, което можете и трябва задължително да направите е да засилите имунната си система, която да може  да се бори с вируса.

За целта:

Приемайте повече витамини и минерали – включете повече плодове и зеленчуци в менюто си.
Намалете мазните храни.
Пийте повече вода.
Спете достатъчно, за да може тялото да си отпочива и да възстановява силите си.
Правете всеки ден някакви физически упражнения. Ходете пеша.
Заредете се с позитивно мислене. Намерете собствен подход в борбата със стреса. Нека не забравяме, че стресът  изтощава до неузнаваемост организма ни.

Лечение в домашни условия:

Още когато почувствате първите симптоми за появата на херпеса, напоете тампон в студен чай или ракия и го поставете на съответното място. Кубче лед също би свършило добра работа. Яжте повече картофи, защото те са добър имуностимулатор и съдържат вещества със силно противувирусно действие.  В случая, на помощ се включва и невенът, който има силни противовъзпалителни и антисептични свойства. Можете да смачкате няколко листенца невен и да ги сложите директно върху херпеса. Маточината също може да помогне.

Херпесът е силно заразен затова не целувайте никой, когато имате херпес. В никакъв случай не пипайте херпеса, за да не разнесете заразата.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Билки срещу херпес, 10.0 out of 10 based on 1 rating

вирус, причини за херпеса, херпес, херпес на устата

tweet

Защо трябва да намалим захарта?

Рокли на Roberto Cavalli

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0