Черен чай за тонизиране, подмладяване и намаляване на стреса

3
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Всички знаем колко полезен за здравето е черният чай.

В черния чай се съдържат множество ценни съставки, които се грижат за цялостното ни здравословно състояние. Той е богат на кофеин, но не до толкова, че да доведе до пристрастяване и чудесно може да замени кафето.

Черният чай е от онези напитки, които могат да ни ободрят, когато ни се спи най-много. Тази леко горчива напитка със специфичен вкус обаче има и други полезни свойства.

Чаша черен чай на ден ще помогне да се предпазите от вируси, а също така може да ви подмлади и да се преборите със стреса и напрежението, пише lechitel.net.

Черният чай е един от най-силните антиоксиданти. В напитката също така могат да бъдат открити полифенолите, теофилин, както и теобромин, флуор, редица микроелементи, катехини и етерични масла и витамини С и Е.

Едно от основните му свойства е, че може да подмлади организма. Благодарение на антиоксидантните му свойства, както и на многото витамини, той действа ободряващо и освежаващо.

Освен за вътрешно подмладяване, можете да използвате черния чай и за освежаващи процедури, които ще тонизират кожата на лицето ви и ще премахнат сенките под очите. За такава терапия се ползват пакетчета употребен черен чай, които просто се слагат върху лицето.

Друга ползва от пиенето на черен чай е фактът, че той понижава стреса и ни отървава от натрупаното през деня напрежение. Това е така, тъй като той понижава нивата на хормона кортизол в кръвта. Една чаша черен чай на ден може да подобри работата на мозъка в стресови ситуации и ще му позволи да си почива по-качествено, докато спим.

Черният чай също така може да се ползва и при стомашна болка, колики или чувство на гадене, тъй като действа благотворно на стомаха.

Редовното пиене на черен чай намалява и тромбоцитите, което предотвратява риска от мозъчен удар и инфаркт. Освен това той нормализира пулса и помага на хора с ниско кръвно налягане. Това обаче означава, че хора, страдащи от хипертония трябва да внимават с консумацията на тази напитка.

Снимки: flickr.com