10 от най-големите бг хитове на лято’2014

7
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Лято е! Макар и дъждовете и лошото време да ни бяха маааалко в повечко през тази година, а слънцето откровено да ни липсва, родните хитове не спират да залива ежедневно радиоефира на България. И през 2014 г. възходът на българската поп, денс и хип-хоп музика продължава с пълна сила. Родните изпълнители намериха трайно място в челните места на официалните класациите, като много често дори изпреварваха световни хитове и артисти. През последните няколко години на музикалната ни сцена нахлу свежа вълна от изпълнители, песните им бързо се превърнаха в любими на феновете, а концертите станаха задължителна част от афишите на клубовете в цялата страна наравно с DJ партита.

В разгара на лятото ви предлагаме кратка ретроспекция на най-завладяващите парчета на този сезон. Риалити вълната и през 2014 г. продължава с имена като Дивна, Ангел и Моисей, Михаела Филева, а вече към тях сме добавили Жана Бергендорф и Прея. За сметка на това обаче „старите кучета“ също се завръщат на върха и то по доста категоричен начин. Ицо Хазарта триумфира през този сезон с „Хип-хоп“, а Мария Илиева направи невероятен пробив и сред рап феновете с участието си във „Видимо доволни“, където по изключителен начин партнира на Криско. Ето 10 от най-големите бг хитове на лято’2014.

1. Kриско & Мария Илиева – Видимо доволни

На 20 май Мария Илиева и Криско представиха общата си песен “Видимо доволни“. Автор на парчето е Криско. Всъщност това не е първият общ проект на двамата изпълнители – през 2013 Мария Илиева записа беквокалите на сингъла на Криско “Няма к’во да стане“, с който спечели конкурса „Зелената песен на България“. Лентата към “Видимо доволни“ е дело на най-награждавания режисьор през последните години Павлин Иванов – Bashmotion.

2. Ицо Хазарта – Хип-хоп

Песента излезе в средата на месец май. Тя е част нова поредицата клипове, снимани само в един дубъл, която се казва “ONE SHOT“. Концепцията на проекта е връщане към корените на хип-хопа, а именно реденето на рими върху бийт от едно МС в сайфър. Пилотният епизод бе именно с Ицо Хазарта, а режисьор на клипа е Валери Милев. Музиката на песента е на Венцислав Сейчев – Бат’ Венци, а текстът – на Ицо Хазарта.

3. Жана Бергендорф – Самурай

В началото на юни победителката във втория сезон на X Factor  Жана Бергендорф представи дебютния си сингъл. Песента е записана в Лондон от продуцента на Take That и Том Джоунс – Рей Хеджис. Парчето бе представено в два варианта – на български и английски език. “Remember Me“ е англоезичното заглавие на парчето. Текстът за родния вариант – “Самурай“ е дело на Руши Видинлиев.

4. Графа, Прея & Pe4enkata – Закъснявам, човек

Още през май Графа офизиално презентира колаборацията си с Прея и Печенката. Музиката, текстът и аранжиментът са на Графа, а режисьор на видеото е Васил Стефанов. Парчето бе представено за първи път пред публика по време на Годишните музикални награди на БГ Радио в Благоевград.

5. Прея feat. Били Хлапето – Малките неща

В края на април популярната с участията си в риалити формати Прея представи дебютното си парче. „Малките неща“ е колаборация с Били Хлапето, а в сътворяването на композицията освен двамата изпълнители са участвали и Любен Христов и Графа. Текстът също е дело на Прея и Били, плюс Илия Григоров. Видеото към песента е реализирано от Велина Балинова и Надя Войнова.

6. Михаела Филева – Едно наум

Чаровната изпълнителка Михаела Филева представи в първите дни на юли новия си проект “Едно наум“. Песента е с лятно и танцувално звучене. Музиката е дело на Algoriddim и Илия Григоров, който заедно с Графа е и автор на текста на парчето. Аранжиментът е на Algoriddim и Графа. Видеото, режисирано от Васил Стефанов, е свежо и изпълнено с много танци.

7. Сантра feat. Pavell & Venci Venc’ – Изгрева и залеза

Изключително интересно предложение от Сантра с участието Pavell & Veci Venc’. “Изгрева и залеза“ даде заявка в края на юни за вниманието на меломаните през лятото. Песента е по музика, аранжимент и текст на изпълнителите и Васил Иванов – Dexter. Режисьор на видеото е Павлин Иванов – Bashmotion. Специалните ефекти са дело на Influence Studios.

8. Ангел и Моисей, Pavell & Venci Venc’, Dexter – Къде си, брат?

Юли беше месецът, в който стана факт и видеото към песента „Къде си, брат?“ на Ангел и Моисей, Pavell & Venci Venc’ и Dexter. Парчето е по музика и аранжимент на Васко Иванов – Dexter, автори на текста са изпълнителите. Режисьор, сценарист и оператор е Павлин Иванов – Bashmotion. Специалните ефекти са дело на Христо Sane Колев.

9. Ice Cream – Заредени

Лятното предложение на Ice Cream е песента „Заредени“. Тя е по музика на Даниел Димитров – Ice, аранжимент на Ice Cream и текст на Малин Миланов – Монти. Видеото е режисирано от Ясен Григоров, оператор е Темелко Темелков и бе представено на 20 юни.

10. Дивна – Какво пък толкова

„Какво пък толкова“ е последното парче, което младата изпълнителка Дивна представи в средата на юли. Песента се въртеше предпремиерно по БГ радио. Като музика “Какво пък толкова“ е дело на самата изпълнителка, с аранжимент на Графа. За текста са се погрижили Графа и Илия Григоров, а свежото видео е режисирано от Васил Стефанов.

Коментари

коментар(а)

Подобни: бг хитове, лято