Андрей Слабаков: Има достатъчно известни артисти, на които могат да се кръщават кина!

14
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Режисьорът Андрей Слабаков наскоро присъства на откриването на кино, което носи името на баща му – Петър Слабаков. С каква емоция е приел тази идея и защо предпочита да почива на север, Андрей разкрива пред bliasak.bg.

Андрей, благородно ти завиждам, че си на плажа! Андрей: С Ернестина сме на едно много готино плажче, преди каварненския голф. Много е готино!

Защо ви е толкова любим този район там? Знам, че обичате много Каварна, Шабла… Андрей: От години ходим само на север. Защото доста просташки район стана южното Черноморие, тъй като влачат някакви диви словашки и полски селяни и не желая да се събирам с тях! Те не са виждали не град, не море, а само селски мегдан. Преди предпочитах да ходя на юг.

Разкажи на новото кино в Каварна, което открихте наскоро и е кръстено на баща ти Петър Слабаков? Андрей: Да! То е общинско и е 3D. Цонко го кръсти на името на баща ми и са направили нещо като малко музейче във фоайето с негови снимки, филмографии, ордени, каквото намерих. Някой друг „Аскеер“, нож подарен му от Джоко Росич. Всякакви глупости има вътре.

На кого му хрумна тази идея? Андрей: На Цонко, разбира се! Той е достатъчно луд. Говори с мен, казах му че идеята е много готина и ми стана много мило, че някой се е сетил за баща ми. Цонко, след като го направи, сега ще започнат всички да го правят. И така трябва, той като повлече крак, всички почват. Има достатъчно известни артисти, на които могат да се кръщават кина. Артисти бол!

Досега няма ще ли кино там? Андрей: Нямаше, защо се учудваш!? То в Русе нямаше допреди две години, какво остава за Каварна. Цонко си върна общинското кино, намери спонсори, направи го и сега си имат идеален салон за 100 души.

Ти скоро се разтрои, за да снимаш реклама на електронни цигари. Не ти ли липсва брадата? Андрей: Аз мога и четирима да бъда! Отдавна страдам от разтрояване на личността, не от раздвояване. Брадата ми липсваше и ми беше мило, ама тя веднага ми порасна. Тези метаморфози не ми пречат. В името на електронните цигари E-lites си заслужаваше!

Дъщеря ти Йоанна с вас ли е на море? Андрей: Беше! Аз съм много горд баща, защото тя влезе медицина във Варна. Заведох я за малко на море, но тя вече се прибра в София. Ние останахме, понеже ще има фестивал на фойерверките в Каварна. Надявам се да мине добре, на 22 и 23 август, ще има международно участие. Фестивалът е купони, концерти и междувременно едни хора гърмят в такт с музикални парчета.

От есента какво ти предстои? Андрей: Ще пускам проекти, ако мине нещо ще правя, ако не… При нас това малко е Божа работа това.