Как да си направим сами пищен ластик за коса

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Лятото е сезонът, в който най-често прибираме косата си в опашка, кок или плитка. И за да не изглежда прическата ни посредствена, често опираме до помощта на незаменимите дамски „декорации”.

Подходящ пример, който да краси косата ви това лято, са големите ластици в различни цветове и от всякакви материи. Макар типичен за поколенията момичета от 80-те и началото на 90-те години, този платнен разкош си остава класика сред аксесоарите и до днес и затова може да бъде намерен почти навсякъде.

Вместо да купувате китайски изработки, чието качество често е под съмнение, по-добре зарадвайте себе си, като си направете сами от тези сладурски разкрасителни средства само с 7 стъпки.

Необходими материали: шевна машина, парче плат по желание, обикновени игли за шиене и една голяма безопасна, голям ластик за дрехи, дълъг конец, метър или линия за измерване, карфица, ютия, молив, ножица.

1. От парчето плат изрежете по-малко, което да бъде с дължина 45 см и широчина 9 см. Премахнете излишната част.

Sarrah Dolly

2. Прегънете плата на две и забодете няколко карфици по края, за да задържат материята прегъната. На 1 см от ръба направете шев по цялата дължина на плата, за да съедините двете страни. Оставете незашити двата края, за да се получи „дишаща“ кухина, като при тръба. Премахнете карфиците.

Sarrah Dolly

3. Обърнете плата, така че шевът да сочи навътре и го изгладете с ютия.

Sarrah Dolly

4. Изрежете парче от ластика с дължина 18 сантиметра и го завържете за безопасната игла.

Sarrah Dolly

5. Прекарайте ластика през вътрешността на плата, като внимавате да не изнижете иглата от него. След това я премахнете внимателно и зашийте двата подаващи се края на ластика… или просто ги вържете на здрав възел.

Sarrah Dolly

6. Напъхайте единия край на плата в другия и зашийте.

Sarrah Dolly

7. Насладете се на новата си придобивка!

За още креативност следете Jenite.bg във Facebook.