Какво ни чурулика врабчето?

1
Добави коментар
NEWS13.BG
NEWS13.BG

Едно врабче чурулика на България, твърди поетът-политик, председателят на Областната младежка организация на ББЦ в Ракитово, студентът в Югозападния университет в Благоевград Милен Шехтов! И освен че врабчето чурулика, Йордания е по-червена, шалвари стъпват по земята, а България е ягуарът на бригадата! Малей!

Усещаш ли, драги читателю, колко патриотизъм отприщва талантът, когато България е без цензура! Ние, председателите, казва поетът, няма да се дистанцираме от обикновените хора, а ще ги поведем след себе си!

Мани бе, това е божествено, това е непостижимо. Велика радост за обикновените човеци е да ги поведат след себе си председателите от ББЦ. Това е… Немам думи. То е поезия, то е възвишено и гениално. Ето, Константин Преславски написа една Азбучна молитва: в акростих епископът се помоли Богу да просветли сърцето и душата му, и след повече от хиляда години председателят Милен Шехтов, отново в акростих, възпя шалварите, които стъпят по земята българска… И тая музика за душата ни вече я публикуват масово. Първо ни зарадва с нея в сайта си самият Председател Николай Бареков, после гениалният тропар беше забелязан с усмивка от Клуб Z – иначе сериозно списание и сайт…

Мани бе, това е божествено… Една Венета Бакалова от Русе, помните ли, тя също съчини молитва за председателя Бойко Борисов:

 

„Премиер, избран от народа”.„О, достолепни Генерале, поведи ни!Ний вярваме във твоя свят обет!От враговете – Де Пе Се /ДПС/ пази ни!Проправяй бъдния ни път напред,За да застане нашата БългарияВъв Европейския съюз със чест,Да заблести като небесна лъчезарияДа я приветстват всички! Светла вест!Премъдри Господи Иисусе, благослови Ти Генерала и България!”,

 

ама Венета все пак не беше успяла да подреди първите буквички в акростих, докато Шехтов… а? Вижте за какво става въпрос:

 

„Българийо“

Българийо, люлка на БалканитеБългарийо, бди над нас младитеБългарийо, вечна и неповторимаБългарийо, голяма и непобедимаБългарийо, държава силна и великаБългарийо, едно врабче ти чуруликаБългарийо, живей за да живеем ниеБългарийо, засмей за да се смеем ниеБългарийо, изстрадала и окървавенаБългарийо, Йордания от теб е по-червенаБългарийо, кълна се да те защитавамБългарийо, лъжците няма да ги оправдавамБългарийо, милея всеки ден за тебеБългарийо, нуждаеш се от менеБългарийо, остава пламъка надеждаБългарийо, паричното ни мъчи май изглеждаБългарийо, ранена и опустошенаБългарийо, снижена и ожесточенаБългарийо, тъжна е за теб нощтаБългарийо, угасва бавно и свещтаБългарийо, фантазия за умоветеБългарийо, харизма си за боговетеБългарийо, цинизмът случайно настани сеБългарийо, човешкото трайно изгуби сеБългарийо, шалвари стъпват по земятаБългарийо, щадиш ли си децатаБългарийо, ъгъл в пирамидатаБългарийо, юмрук на барикадатаБългарийо, ягуара на бригадата.

Ех, Българийо… Засмей се, за да не плачем ние – аман от председатели бе, аман от ягуари, пълководци и спасители бе!

Бре политици, бре… Пуста гьостерица…

 

Няма по-разпръснато нещо от обединени земеделци!
< Предишна

НДСВ остана без председател
Следваща >