Магиите на Кабала

17
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Кабала е древно мистично учение. Вярвя се, че с помощта на страшното кабалистично заклинание “пулса де нура” може да се “премахне” всеки неудобен човек. Съгласно книгата “Зоар,” може да се предскаже и измени бъдещето на човека. Познаването на гематрията (численото значение на думата) носи успех в бизнеса и главозамайваща кариера.

Дървото на живота е основната догма в кабалистичния мистицизъм.
Обект на неговото изучаване са различните над-материални и духовни аспекти на нашето битие както и връзката на тези по-високи планове с нашата материална действителност. Дървото притежава космическа мощ и безсмъртие и е посредник между небето и земята. То е и графическо изображение на пълната система на Кабала – представлява 10 състояния на съществуване, свързани с 22 вида енергии, които съществуват във вселената и в стария му вид – древен са били под формата на 22 букви от евреиската азбука.

И най-обикновената рисунка на дървото на живота може да заздрави нашата психика, да премахне опасностите,които я застрашават. Рисуването на мандала на дървото на живота ни усъвършенства. По този начин ни е можем да преодолеем мъките и тревогите си, да постигнем любов, щастие и благоденствие. А ако брачната двойка рисува дървото може да си осигури спокойствие и стабилност в брачния живот. Разбира се за истинската рисунка на дървото на живота и за мандала са необходими и много познания , а и талисманите могат да се зареждат от него – но за истински талисман на дървото на живота трябва да се обърнете кум специалист – тук е представена само графиката му.

Кабалистите казват – както е горе,така е и долу, както е долу, така е и горе – ние сме създадени както и Вселената. Великата светлина на съзиданието идва като абсолутна светлина от безкрая , стича се като вода , за да попълни 10-те сфери на съществуване. Каналите, използвани от падащата светлина свързват сефиротите и позволяват светлината да преминава от един кум друг – това са 22-те букви от азбуката.