Идеи за по-бързо изгаряне на мазнините

11
Добави коментар
kameliang
kameliang

Идеи за по-бързо изгаряне на мазнините
Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Идеи за по-бързо изгаряне на мазнините
Здравословно и балансирано хранене, разпределeно правилно във времето е необходимо за по-бързо изгаряне на мазнините

Закуска
Не пропускайте закуската, защото тя активира обмяната на веществата и ни зарежда с енергия за деня.
Движете се!
Натоварвайте мускулите си по време на разходка или физически упражнения.
Разхождайте се в добра компания
Ако нямате с кого да се разхождате, това не е оправдания. Вземете си куче – то е дибър другар и добра компания за разходки и упражняния.
15 мин активна разходка с куче в парка се равнява на изгаряне на 60 калории
Яжте по-често
Ако се храните по-често и спазвате дневната норма за калории, то това няма да провокира напълняване, а ще поддържате постоянно нивото на енергия, необходимо на тялото ви в продължение на деня и добро настроение.

Намалете употребата на мазнини
Когато нашият организъм преработва мазнини изразходва по-малко енергия отколкото когато преработва въглехидратите. Изключете мазнините от животински произход и използвайте само качествена растителна мазнина – зехтин, олио.

Когато сте в офиса прекравайте максимално време прави или ходейки
Разговаряйте по телефона прави, ако трябва да предаде информация на колега не му изпращайте емайл, а отидете до него, тези малки действия, се равняват на допълнително изразходени няколко калории. Ставайте от бюрото, движете се, ползвайте тоалетната на другия етаж, обядвайте навън, а не в офиса.

Танцувайте
Движенията под звуците на музиката изгарят практически същото количество калории, колкото и повечето физически упражнения. танцът е изживяване, свързано с много приятни моменти, затова танцувайте.

Засадете цветя
Като горд собтсвеник на градина си позволявам да дам и тази идея. В градината можете да почивате, да се грижете за своите растения и цветя, да бъдете свързани с природата по този начин и да научавате нови уроци за света – за това как се развиват цветят, как цъфтят … и за 40 минути работа около цветята ще изгорите 200 калории.

Откажете се от всички рецепти за гладуване
Моля правете разлика между гладолечене и отслабване чрез глад, защото организмът реагира на заплахата от значителен недостиг на калории със забавена обмяна на веществата, със забавяне на метаболизма.
За да отслабне и да поддържа обмяната на веществата на постоянно ниво, мъжът трябва да избягва намаляването на калориите средно под 1600-2000 дневно, а жената – под 1200-1600.

Седете и ходете с изправена стойка
Седете изправени на дивана или фотьойла. Ако четете или гледате телевизия в седнало, а не в легнало положение, ще изгорите с 5% повече калории.

Имате 5 минути свободно време?
Незабавно станете от стола и направете няколко движения за раздвижване.