Отслабване с диета и фитнес

13
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Учените потвърждават, че наистина има седем фактора, които ускоряват процеса на отслабване. Но за да отслабнете сигурно, трябва да изпълнявате стриктно препоръките на специалистите по хранене. Факт е, че консумацията на големи количества течности, честото хранене и физическата активност дават отличен резултат за смъкване на излишните килограми. Но незнанието за това, какво да се яде и пие, не води до отслабване, а до напълняване.

Тези седем американски диетични съвети ще ви помогнат да избегнете най-често срещаните грешки.

1. Пийте вода. Всички учени казват: „Пийте повече течности!“ Тук не се взема в предвид всяка течност като сок и лимонада, а именно чистата вода! 8-10 чаши вода на ден са достатъчни да се ускорят обмяната на веществата и бързото усвояване на мазнините. Още нещо…, консумацията на една чаша студена вода спомага за изгарянето на 62 калории!

2. Яжте 5 пъти на ден. Винаги закуска – не я пропускайте. През деня се хранете редовно през определени интервали от време. И яжте бавно.

3. Малки порции. Най-добре е да си купите малка чиния – това ще ви улесни в контролирането на поетото количество храна. Не се насилвайте да изяждате всичко, което не можете – оставете за по-късно.

4. Бъдете активни. Можете да си седите вкъщи на дивана и да пиете на малки глътки вода, но това вероятно само малко ще ви помогне да отслабнете. Отидете на фитнес, плуване или аеробика!

Физическите упражнения значително ускоряват метаболизма и изгарят мазнините.
5. Четете между редовете. Внимателно избирайте продуктите, които купувате. С големи букви на опаковката може да е изписано всичко, което искaте – 0 калории, диетични продукти – но никога не се подлъгвайте от това. Затова четете винаги състава на продукта.

6. Водете си дневник.
Записвайте всичко, което ядете за деня. Това ще ви позволи да следите и
оцените „гастрономическите“ ви пристрастия – да идентифицирате силните и
слабите страни и да коригирате диетата си.

7. Не се самонаказвайте. Ако знаете, че един продукт е много диетичен, но не го харесвате – не се насилвайте. Открийте подходящ негов заместител и яжте нещо, което наистина ви доставя удоволствие.