17 реклами, които ще ви накарат да се замислите

9
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

17 реклами, които ще ви накарат да се замислите

10.09.2014 г., 01:10

„Взема по един живот в света на всеки 25 секунди“. Кампания, алармираща водачите на автомобили да бъдат предпазливи на пътя.

Рекламата опитва да ни продава. Да ни убеди, че даден продукт е правилният избор. Че една услуга е незаменима. 

Понякога обаче, когато кампанията е социална и криейтив работата е на отлично ниво, рекламата може да бъде онази внезапна среща, която ни кара да спрем и да се замислим за важни неща. Това може да стане с различни маркетингови инструменти. Във външната градска среда – чрез билбордове, с телевизонни спотове или с визии на страниците на печатни издания. Едва ли някой би спорил, че в тези случаи тя е нещо полезно. 

Не една и две такива идеи сме ви представяли. Ето още 17 сполучливи реклами с послание. Подбрани са от наблюдателите на сайта Just (something) creative.

Да помислим над техните призиви, вплетени и във визия.  

 „Можеш да бъдеш супергерой за някого. Дари кръв.“  „Избягването на катастрофа се свежда до простичкото действие на едно поглеждане.“  „Това, което отива в океана, отива в теб.“  „Едно закопчаване може да промени бъдещето ти. Слагай си колана.“  „Бъди търпелив с хората, които заекват.“  Флиртът по време на шофиране убива.  „Думите убиват войни.“  Кампания за Световния ден на храната.  „За някои това е Еверест. Помогнете да изградим повече съоръжения за придвижване на инвалидите.“  „В 55 страни по света противопехотните мини са ежедневие.“  „Движението не трябва да бъде толкова опасно за децата. Спирайте, когато светне червено.“  „След Коледа стотици кученца като това ще бъдат изоставени.“ „I’ll be there in a … while, wheelchair…?“. (Игра на думи. „Ще пристигна… „след малко, в инвалиден стол?“, подсказва телефонът.) Моля, не пишете съобщения, докато шофирате.   „Задната седалка не е по-безопасна. Закопчавай колана си и на нея.“  „Има очите на майка си.“ Кампания срещу домашното насилие.   „Използвай само това, от което се нуждаеш.“