Българският посланик в Русия се срещна с водещите руски туроператори за България

7
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

Българският посланик в Русия се срещна с водещите руски туроператори за България

26.08.2014

На 24 август в посолството на България в Москва посланик Бойко Коцев се срещна с представители на 11 водещи руски туроператори, които работят с България. Целта бе да се обсъдят резултатите от завършващия летен сезон и да се набележат общи задачи за предстоящия зимен туристически сезон.
Българският посланик благодари на туроператорите, които в една доста усложнена обстановка са осигурили на руските туристи в България спокойна почивка и са допринесли те да не загубят вярата си в България и в българските туристически партньори. “Благодаря на всички за приноса им в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма, в популяризирането на България в Русия като привлекателна и спокойна туристическа дестинация”, заяви посланик Коцев. Той отбеляза ролята на българските туроператори  “Солвекс”, “Go2Holiday”, “Турал” и на всички, оказали съдействие на руските туристи в България в сложната ситуация на руския туристически пазар.
Бойко Коцев увери, че както и досега посолството ще продължи да оказва съдействие при реализацията на рекламни кампании на България в Русия. Ще продължат и дейностите по осъществяване на проектите за историко-патриотичен и поклонически туризъм на руския туристически пазар. Работи се и за популяризиране на оздравителния туризъм и българските СПА-центрове, както и за професионалния обмен на туристически кадри между двете страни.
Посланик Коцев отбеляза, че Русия е важен и приоритетен туристически пазар за България. Българската статистика за първото полугодие на 2014 г. показва, че туристическият поток от там през този период е нараснал с 4,4%.
Доказателство за това е и издадената 300-хилядната виза от посолството ни в Москва. Неин получател е 27-годишната московчанка Анастасия Чернишова, която ще пътува за България на почивка с майка си в курорта Златни пясъци.