Студентските практики стават все по-популярни

13
Добави коментар
npss
npss

Възможност студентите да се сблъскат на терен с бъдещите си професионални задачи, при това срещу заплащане, дава програмата „Студентски практики“ към ОП „Развитие на човешките ресурси“.

 

В рамките на 240 часа бъдещите специалисти научават на терен спецификите на избраното поприще. Стажът се изпълнява под контрола на академичен наставник и работодател, заплащането е 480 лв.

От програмата могат да се възползват всички студенти – независимо от образователната степен, в която се обучават, както и от формата на обучение.

Извоювахме този проект да продължи и през новия програмен период, каза в „Още нещо“ главният секретар на Националното представителство на студентските съвети Християн Даскалов. Информация може да се получи от Facebook страницата на студентската организация.

Остаряло е схващането, че материалът се придобива изцяло в академична среда. Нови изследвания сочат, че 60% от информацията се получава от работа на терен, обясни той и добави, че с колегите му ще защитават пред отговорните институции част от университетското обучение или поне последният семестър да бъде посветен на практика.

Той призова студентите да се възползват от предложенията на програмата, защото без стаж няма как да придобият необходимите компетенции.

Сайт на „Студентски практики“