Програмата Аз мога повече

1
Добави коментар
Svilenov
Svilenov

 

Какво представляват доставчиците на обучение?

Доставчици на обучение са всички центрове за професионална квалификация, които са сключили договори с Агенцията по заетостта и участват в схемата „Аз мога повече”.

Тази схема предоставя възможност за безплатно дистанционно обучение под формата на ваучери за всички работещи, които биха искали да повишат своите професионални умения и компетенции.

В случай, че желаете да подобрите някоя от своите ключови езикови или дигитални компетенции, или да започнете курс по някое интересно професионално направление, бихте могли да го направите по два начина.

Единият е като се свържете с първия попаднал под вниманието ви център за професионално обучение и платите доста голяма сума, за да започнете желания от вас курс. Обикновено курсовете се провеждат в точно определени дни от седмицата, на точно определено място, в група от няколко или повече човека.

Понякога започнатият с желание езиков или професионален курс се превръща в мъчение заради невъзможността на участника да съчетава посещенията с останалите свои задължения и доста често завършва катастрофално. Резултатът е похарчена голяма сума пари срещу неспособността за покриване на изискванията за получаване на сертификат.

Другият начин е като изберете някой от по-добрите доставчици на обучение, които участват в схемата Аз мога повече.

Едно от най-големите предимства на участието в тази програма е възможността за безплатното посещение на два курса на обучение от всеки желаещ – един по някое от професионалните направления и един курс на обучение за развитие на някоя от ключовите компетенции, която би могла да бъде езикова или дигитална.

За удобство на работещите, които не разполагат с достатъчно свободно време лицензираните доставчици на обучение са разработили програми за така нареченото дистанционно обучение. Електронната платформа с всички учебни материали и приложения е достъпна от всяко едно място на света, единствено с помощта на компютър и достатъчно добра интернет връзка.

Формата на дистанционно обучение позволява на участниците да използват максимално свободното си време, без значение дали е обедната почивка по време на работа, няколкото минути между домакинските задължения или дългите дни на лятната отпуска.

Освен това самостоятелното онлайн обучение позволява на всеки участник да усвоява учебния материал със свое собствено темпо, без да се съобразява с нивото на останалите и без да се лишава от вниманието на добър преподавател. Всички възникнали въпроси и проблеми в процеса на обучение могат да бъдат коментирани с преподавателя, който ръководи онлайн групата.

Дистанционното обучение позволява да изберете доставчик на обучение, който не се намира във вашето населено място. Ако се интересувате, в интернет бихте могли да намерите пълния списък с всички доставчици на обучение, разположени на територията на цялата страна, които участват в схемата „Аз мога повече”.

Бихте могли да намерите и информация за програмата, за да се уверите, че отговаряте на условията, преди да отидете до най-близкото до вас Бюро по труда, където да подадете своето заявление за участие.

Like this:

Like Зареждане…