Днес имат празник всички с името Сергей. Честит имен ден!

9
Добави коментар
littlesj
littlesj

Днес имен празнуват всички с името Сергей.

Днес е 25 Септември! На този ден празнуват всички с името Сергей. Църквата отдава почит на преподобния Сергей Радонежки, покровител на скитащите се.

Има много версии за произхода на името. Най-популярната е, че произхожда от древният римският род Sergius. В превод от латински значи „висок“,“знатен“. 

Според друга версия, името Сергей е модерна форма на името Сергий, коeто произлиза от латинското „Servi dei“ – „Слуга на Бога“.

Хората носещи името Сергей се отличават с общителността си и са отворени към света. Често са креативни и поднасят убедително нови идеи. Опитват се да държат чувствата в себе си, предпочитат да действат, отколкото да показват някакви емоции. В компаниите те са център на вниманието и веселят всички. Обожават музиката.

Хората с името Сергей са добри работници. Поемат отговорност и са добросъвестни. Първото с което се захващат при започването на една работа е изучаване на технологичният процес в детайли и често го подобряват.

Проблемите си предпочитат да решават сами и се чувстват неприятно да молят другите за помощ. Имат дарбата да намират изход и най-сложните ситуации. Обичат силно приятелите си и са готови да им помогнат във всяко отношение. Отличават се като стабилни мъже и добри бащи.

Колкото и да са умни и способни, хората с името Сергей имат и редица негативни черти. Много е лесно да ги ядосаш. Понякога можеш да развалиш настроението им без да казваш и дума. Постъпките им са непредсказуеми. Трудно е да не се скараш с човек, носещ това име ако прекарате малко повече време заедно. Често поведението им не се вписва в обществените рамки и морални норми. Също така нямат мярка по отношение на удоволствията. 

Перфектната сфера на реализация за хората носещи името Сергей са рекламата и изкуството.