Социална оранжерия с иновативна лаборатория отвори врати в Пловдив

1
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Първата социална оранжерия с иновативна лаборатория отвори врати днес в Пловдив. Тя се намира в Комплекса за социални услуги „Свети Георги“.

„Това е за всички вас“, каза на хората, живеещи от социалното заведение, директорът му Апостол Делев, който бе видимо доволен от постигнатия резултат.

„В дни като този думите не стигат да опишат емоцията. Свидетели сме как едно добро дело се случва. Необходими бяха само няколко месеца на обединени усилия на Общината и на Общинския съвет и с щедрата подкрепа на дарители, за да осигурим условия за тези, които имат най-много нужда от това“, коментира председателят на Общинския съвет в Пловдив Илко Николов по време на откриването на оранжерията.

Сред гостите на церемонията бе и зам.-министърът на труда и социалната политика Спаска Петрова, която заяви, че за нея е чест да бъде тук. Тя пожела на всички от комплекса да бъдат все така упорити, за да се случват нещата. На откриването дойде и кметът на район „Централен“ Георги Титюков, който подари на директора Делев мотичка, с която по-късно бе направена символично първо окопаване.