Николай Йочколовски: Ако АЕЦ е мъртъв проект, Белене да стане индустриален парк

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

„Вероятно АЕЦ „Белене“ е мъртъв проект, щом информацията за делото, което Русия води срещу България, идва от руски сайтове. Арбитражното дело, по договора, подписан, а после спрян от правителството на Борисов, приключи преди няколко дни, на 15 септември.“ Това каза Николай Йочколовски, водач на листата на „Глас народен“ в Плевен в дебат по БНТ.Проектът „Белене“ обаче не бива да бъде забравен, дори и да няма атомна централа, категоричен беше Йочколовски. „Там има изградена инфраструктура, пътища, собствено пристанище – това може да бъде прекрасен индустриален парк“, каза той.

Водачът на листата на „Глас народен“ заяви, че един от главните приоритети на партията е създаването на облекчения за селскостопанските производители. „Да се създаде зеленчукова борса и да се промени законът по такъв начин, че всеки произовител да може да продава продукцията, без да се налага да носи със себе стотици документи и касови апарати“, каза Йочколовски.

На упрека на Митхат Метин от ДПС, че тази идея вече е реализирана, Николай Йочколовски отвърна: „Вие говорите за тържището в Горни Дъбник, което е подкрепяно от държавата, но то е незаконно.“

На финала на дебата Николай Йочколовски се обърна към представителите на големите партии, които според социологическите проучвания със сигурност влизат в парламента. „Нали се готвите да управлявате, нека ви дам една идея как да се справим с битовата престъпност. Например, като се предвиди в закона незабавно производство. След като престъпникът е заловен в рамките на 24 часа да се откара пред съдията. Ако си признае вината – се осъжда на общественополезен труд и се облича с оранжав гащеризон да го видят всички. Ако не признае вина – отива на процес“, заяви Йочколовски.