Как да си направим хубаво селфи

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Няколко прости съвета за по-хубави селфита.

Понятието „selfie“, стана изключително популярно през последната една година. Потвърждение на думите ми е статистиката, която предоставиха от мобилното приложение Инстаграм – те са регистрирали над 75 милиона селфи снимки, в своята мрежа! Думата „selfie”пък официално вече е част от английския език.

Така че поне в следващите няколко години така наречените „селфи снимки“, ще бъдат неизменна част от нашия живот. Все пак, трябва да признаете, че поне веднъж сте си правили такъв тип снимка и имате поне няколко на телефона си, а защо не и в някоя от социалните мрежи, които заемат все „по-ключова“ роля в нашия живот.

„Хубавото селфи“ би могло да Ви донесе куп харесвания, които макар и да нямат истинска стойност, значително биха могли да подобрят самочувствието и да приповдигат настроението Ви. Това обаче не е толкова лесно, колкото звучи. За да направите „хубав кадър“ са необходими няколко неща. Далеч сте от истината, ако си мислите, че трябва просто да включите предната камера на телефона, „да направите някаква муцка“, малко ефекти от Инстрагама и готово… да ама не!

Затова в днешния материал от поредицата „Как да..“, ще Ви предложим няколко ценни съвета, с помощта, на които ще успеете да си направите атрактивно „селфи“, като на звездите от шоубизнеса.

Използвайте удължител или поставка

Една от причините, поради които може да не Ви се получи „селфито“ е недостатъчно дългата Ви ръка, която поставя обектива точно пред лицето или пък изобщо да не успеете да влезете в кадър! Затова може да прибегнете до „удължител“ или специална „селфи приставка“.

Снимайте се пред големи огледала

Селфи снимките в огледалото са класика, но не от всяко огледало става снимка! Например най-неудачните селфита се получават в банята, тъй като „фонът“ не е достатъчно добър, а и светлината не е подходяща. Ако нямате достатъчно голямо огледало в дома си, то може да прибегнете до такова в пробната на някой магазин, например.

Обработете снимката с някое приложение

Инстрагам предоставя много възможности за „ефекти“, но ако Ви е омръзнало от тях, а фотошоп уменията Ви се простират до това да инсталирате програма, то не бива да се притеснявате! Пълно е с безплатни приложения, които ще Ви позволят да обработите снимката си по всевъзможни начини, но все пак не прекалявайте с ефектите!

Спонсорирани връзки: