Чехльо отново си изпусна акито!

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Москва смята за недопустими изявленията на президента на България, че Русия е „агресивна“ държава.

Това заяви днес представителят на Министерството на външните работи на Русия Александър Лукашевич, коментирайки интервюто на българския президент Плевнелиев за германския вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, в което той нарича Русия „националистическа и агресивна държава“.

„У нас подобни изявления, разбира се, предизвикват сериозна загриженост, – подчерта дипломатът. – Жалко е, че за пореден път, повтаряйки неоснователните твърдения за т.нар анексиране на Крим и опити за диктатура в Украйна, българският президент прибява до недопустима реторика.“ „И това се прави явно в полза на сегашната прозападна конюнктура, която игнорира реалността и нарушава вековните традиции на дружба и сътрудничество между братските народи на Русия и България“, – добави Лукашевич.

Според него, „българският политик от толкова висок ранг не иска да забележи настойчивите и последователни дипломатически усилия на Русия и лично на президента Путин за разрешаване на кризисната ситуация в Украйна.“

„Съвсем ясно е, че става дума за съзнателно изкривен и избирателен подход към оценката на външната политика на Русия относно Украйна“, – каза Лукашевич.

„Изявленията на президента на България нямат нищо общо със задачите на двустранното сътрудничество и преобладаващите в България настроения в полза на развитието на такова сътрудничество с Русия“, – заключи руският дипломат.