8 неща, които трябва да си напомняш всяка сутрин

8
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Всяка сутрин е нова възможност. Това, което правиш днес, е най-важното.

Всеки ден получаваме нов шанс, нови възможности. За съжаление, обаче, не винаги вярваме в това. Предпочитаме да вярваме, че нищо не зависи от нас, а от обстоятелствата. Според блогъра Ейнджъл Черноф всяка сутрин трябва да си напомняме тези 8 неща, които са ключови истини за щастието ни.

1.    Днешният ден може да бъде страхотен, ако го направите такъв! Защо се чувстваме толкова безсилни да променим живота си?! Защо предпочитаме да се оправдаваме, вместо да действаме? Дали днес е големият ден на промяната, не се знае, но ние трябва да работим за това. 
2.    Има неща, които можем да контролираме: Има много неща в живота ни, които не са под наш контрол, но това не бива да ни заблуждава. Казвайки, че животът ни извън нашия контрол, ние избираме лесния път. Истината е, че  всеки ден взимаме различни решения, които коват съдбата ни. Често не си даваме сметка за властта, с която разполагаме. 
3.    Не се нуждаем от постоянното одобрение на околните: Необходимостта от одобрение е като пристрастяване. Ако базираме всичките си действия на тази нужда, ние се обричаме на нещастие. Не давайте ключа за собственото си щастие на волята на другите! 
4.    Оплакването е безполезно, ако не можете да предложите решение: Не се оплаквайте постоянно. Това няма да ви помогне, нещо повече – може да настрои околните против вас. Всяка стъпка в живота ви подготвя за това, което следва. 
5.    Успехът е начин на живот, а не резултат: Всички ние искаме да постигнем успех. Успехът е сила, която ни кара да продължим напред. Той обаче не е краен резултат. Той е състояние, начин на съществуване. Всеки ден можете да постигате успехи в различни области. 
6.    Фактът, че не сте се отказали, е успех сам по себе си: Понякога в желанието си да постигнем висока цел сме склонни да се откажем. Ако не го направим обаче, дори когато ни е много трудно, ние сме постигнали успех. Продължавайки напред, въпреки всичко, ние сме победители. 
7.    Във всяка трудна ситуация можем да бъдем добри: Лесно е да обиждаш, да ругаеш, да нападаш. Всеки ден има много ситуации, които опъват нервите ни до краен предел. Дори в най-трудните от тях обаче можем да бъдем дипломатични и разбрани.  
8.    Не приемайте всичко лично: Ако някой ви обиди, не бързайте да го приемате лично. Много хора са склонни да нападат другите само защото имат лични проблеми. Не позволявайте на гнева им да докосне сърцето ви. 

За още интересни статии харесайте фейсбук-страницата ни!

8 неща, които трябва да си напомняш всяка сутрин 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари