Български туроператори учредяват консорциум за популяризиране на общи турове на Балканите

8
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

Български туроператори учредяват консорциум за популяризиране на общи турове на Балканите

16.10.2014

Общи туристически турове и пакети на Балканите ще бъдат предложени на световни туроператори, съобщиха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/.
Учредява се консорциум Go to Balkans, който ще популяризира пред чуждестранните туроператори общи турове на Балканите. Идеята е големите туристически компании от Азия, Америка и Европа да се запознаят с възможностите за туризъм в България в комбинация с другите държави на Балканите – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Турция, Черна гора и Хърватия. Това ще стане на 26 ноември в София, където ще се проведе първи B2B (business to business) туристически форум на страните от Балканския регион. Идеята за него, организацията и финансирането на събитието са на фирми – членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, които учредяват консорциум Go to Balkans.
Туроператорите в Западна Европа и Америка не правят маршрути само в една от балканските страни, а предпочитат комбинация от две или три държави. Гостите от Франция и Италия пък пък съчетават България и Румъния. Засега обаче страната ни влиза в комбинираните пакети не като изходна страна и това трябва да се промени, коментира Байко Байков, председател на АБТТА. “Последните години българите дават пример, че комбинираните турове на Балканите са успешен продукт”, допълни той.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари