Реклама в интернет цена

1
Добави коментар
Rokito123
Rokito123

Реклама в интернет цена – типове и определяне

Ако искате Вашият бизнес да се развива успешно, да получавате повече продажби и клиенти, то това, за което трябва да помислите е присъствието на Вашия бизнес в интернет.

Ако не разполагате, обаче с маркетингов отдел или най-малкото специалист в тази сфера, то трябва сами да помислите какви варианти има, чрез които можете да използвате вашия рекламен бюджет по най-ефективният начин, за да рекламирате бизнеса си онлайн.

Хубавото при този тип реклама е, че има и безплатни варианти, но е необходимо да заделите нужното време за реализация на „рекламният план“.

Преди това да стане, обаче е необходимо да научите какви начини за реклама има в интернет.

Ние ще ви представим най-популярните:

1. PPC реклама

Този тип реклама е изключително изгоден за рекламодателите, поради което е и най-предпочитан. При него плащате за клик. Тоест, избирате сайтове, които предлагат такъв тип реклама, създавате там една или няколко кампании, след което ще трябва да заплатите само за тези потребители, които са кликнали и които са „доведени“ във вашия фирмен сайт. А те са потенциалните потребители, които биха закупили продукта ви. Колкото по-професионално е създадена една кампания, толкова по-добра ще е конверсията, получена като резултат от нея. Тоест, по-добро съотношение посещения/продажби.

2. SEO оптимизация

Потребителите – българските и като цяло по света използват Google, когато правят търсене за нещо – продукт, услуга, информация и т.н. А Google им показва като резултати от техните направени заявки, заглавия и линкове към различни сайтове. Най-подходящите „връзки“, които да отговорят на тяхното търсене, базирано на множество критерии.

Съществуват SEO специалисти, които могат да отделят месеци и години, за да изучат по какъв начин се класират сайтовете, така че такива могат да ви помогнат и да „позиционират“ сайта ви в топ 10 по релевантни ключови думи, откъдето също да получите трафик.

3. SMM (Social Media Marketing)

Чрез този метод за представяне на вашите продукти/услуги онлайн, също можете да сдобиете с повече клиенти

Още няколко варианта за реклама са:

Артикъл маркетинг;
Бум маркетинг;
Видео маркетинг;
Вирал маркетинг;
Имейл маркетинг;
Афилиейт маркетинг;

Повече подробности на тях, очаквайте в следващите ни статии.