Ексклузивно: Rxdi разкрива детайли за новата си песен с Nikeca

1
Добави коментар
etalonbg
etalonbg

Професионалната химия между Rxdi и Nikeca е неоспорима и доказателство за това е тяхната колаборация „Honey“, която с лекота може да наречем една от по-запомнящите се и по-музикално издържаните композиции на българската сцена за тази година. Въпреки че мнозинството от родните ни телевизии не завъртяха парчето, то се радва на над 100,000 слушатели онлайн, като аудиторията му продължава да расте.

Наскоро стана ясно, че двамата изпълнители готвят още едно съвместно парче, което носи заглавието „‘Дигай гълъбите“. Ние се свързахме с Rxdi и той бе така любезен да разкрие ексклузивна информация за проекта. Според самия него, става въпрос за неиздаван трак от преди 8-9 години, който момчетата са доизпипали. Замесените лица освен двамата артисти са Stinki, Дидо Калпаков, Бранко,  Кирил Зафиров, Тошко Бакърджиев и Владо Цветков, като сами ще ви оставим да разбере кой за какво е отговорен.

Песента „‘Дигай гълъбите“ ще може да чуете след полунощ в четвъртък срещу петък. Тя ще бъде подкрепена и от специално промо събитие, което ще се състои на 24ти октомври, от 21:00, в столичния клуб Sugar.

В галерията в началото на статията може да видите снимки от снимачния ден. Кредита за фотосите обира Nix от Look Around Photography.

 

 

Здрасти, Rxdi! Разбрахме, че отново готвиш общо парче с Nikeca. Явно почитателите ви са останали доволни от предишната ви колаборация – „Honey“. Kак би оценил нейното развитие шест месеца след издаването ѝ?

Определено всички, които успяха да чуят „Honey“ останаха доволни. Тъжното е, че доста от медиите не пожелаха да я завъртят, за да стигне до повече хора, но дори без тяхната подкрепа успя да направи над 100,000 гледания в YouTube, като в последните седмици с настъпването на есенните настроения гледанията започнаха да растат значително. За мен важното е, че когато я изпълняваме на живо с Nikeca виждаме как влияе на хората и емоциите им се мултиплицират върху нас, което ме кара да продължавам да държа на това, че и в България има хора, които избират качеството пред масовото.

Разбрахме, че новият ви проект се казва „‘Дигай гълъбите“. Какво могат да очакват читателите ни дни преди издаването на парчето?

Литературно казано да. Всъщност целият проект е лека „пародия“ в жаргонно изпълнение. Хората, които познават мен и Nikeca знаят какво да очакват. Всички други може да останат изненадани, ако представата им за Rxdi & Nikeca идва единствено от „Honey“. И двамата не се ограничаваме стилово и експериментираме с музиката на макс. Самото парче има лек ретро-oldschool привкус като флоу, но причината за това е, че е неиздаван трак от студентските ми години (има няма 8-9 години назад). Мисля, че ъпдейта, който му направихме се получи точно както съм си го представял винаги.

С кого избра да работиш по проекта?

Както в повечето ми проекти имах удоволствието да работя със Stinki от Polyphon студио. Както може би съм казвал той беше първият човек, който предложи помощта си преди няколко години, когато бяхме абсолютно безизвестни момчета, които си правеха музика за собствено удоволствие. Разликата е, че сега продължаваме да го правим за удоволствие, но по-професионално. Със Stinki и момчетата от Polyphon (Дидо Калпаков и Бранко) продължваме да работим по още проекти, с които се надявам скоро да можем да се похвалим и с видеа.

В проекта отново заложих на живите инструменти и професионализма на момчетата от Brazz Association – Кирил Зафиров – тромбон и Тошко Бакърджиев – тромпет. Стана страшно фънки – направо цепи дънки! Присъствието на Nikeca е неизбежно. Честно казано не бих направил проект, в който да не го включа. Искрено се надявам скоро и той да изкара на яве всичко, което той има, а също и групата му Casual Threesome.

Видеото този път е на Владо Цветков – „back to the roots“ (бел. ав.: „обратно към корените“ в превод от английски) както се казва. С Владо работихме по дебютният ни клип с Rudi, Duli, Muden & Kukusheff, „Мене не, Maybe.“ Очаквайте нещо неочаквано и много смях! Радвахме се и на присъствието и на част от прекрасните момичета от балет Nova, а фотограф на снимките беше както винаги Nix от Look Around Photography.

В галерията в началото на страницата виждаме снимки от снимачния ден. Какво се случва на тях? Какви локации сте избрали за снимките?

Като локация си харесах декора на един от емблематичните столични клубове –Club Gramophone. Имахме няколко идеи за различни локации, но се оказа твърде забавно това, което направихме, и си останахме само там. Това, което се случва, е една усмихната емоция. Пълната доза ще ви представим след премиерата.

Разкажи ни най-интересната случка от снимачния ден.

Най-интересното е, че всъщност никой не се преструва в клипа и не играе. Ако мислите, че някой е еди си какъв, това е защото е такъв [смее се]! След като го изгледате ще разберете какво имам предвид!

Миналия път подкрепихте проекта с промо. Този път подготвили ли сте специално за целта събитие?

Да, тези промоции ги виждам като един вид официален завършек на проекта, в който да се поздравим с всички участващи и приятели. Отново ще бъдем в Club Sugar този петък от 21:00, да няма закъснели, ще пишем неизвинени!

Имате ли вече набелязана дата за издаването на видеото?

Видеото ще бъде качено във Vbox7 12 часа преди партито в Sugar. Тоест четвъртък срещу петък след 00:00, който няма търпение да го види може да го гледа там.

Очакваме го с голям интерес! Искаш ли да добавиш нещо или да кажеш нещо на нашите читатели?

Ще кажа на читателите на Еталон да подкрепят качеството, да слушат това, което им се слуша, а не това, което слушат другите, да бъдат позитивни и да не се занимават със хейтъри. Също така да се абонират за Rxdi & Nikeca за да са сред първите, които ще чуят новите проекти. Замислил съм и доста интересни подаръци много скоро за най-готините хора, които споделят музиката ни. И главата горе и да не се дават на шефовете си ако ги дразнят! И да не прекаляват с кафето, защото ще ги направи нервни! И да се хранят здравословно и по-малко телевизия – повече спорт! И да внимават с наркотиците [смее се]!

 

 

За всички новости около Rxdi и Nikeca

следете фен страниците им във Facebook (тук и тук)

и разбира се, списание Еталон (тук и тук)