Оборудване на автомобила за зимния сезон

1
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Зимата наближава. Това го казваме, защото е време да се настроим към промяна начина на шофиране и държане на пътя. Зимата е сезон характеризиращ се с хлъзгав, мокър и покрит със сняг път. Тези факти трябва да ни накарат да бъдем много по-внимателни докато шофираме. Изключително важно е да имате работещи чистачки метални 2бр. комплект 16″ защото често стъклата биват замърсявани от другите автомобили. Зимното шофиране е по-специфично, най-вече защото сцеплението на hentai porn
гуми и пътна настилка е много намалено, в някои случай, тя може да бъде и почти нула. Смяната на летните гуми със зимни е изключително важна и направо задължителна. Зимните гуми са проектирани с цел по-голямо сцепление през зимата, а това е от жизнено значение през зимата. Пътна полиция прави ежегодни масови акции за проверка състоянието на гумите, по-специално техния грайфер и дали въобще имат такъв.

Оборудвайте се с полезни дребни инструменти като стъргалка за лед и течност за размразяване на ключалки. Не рискувайте да пътувате през зимата с изтъркани или летни гуми. Много от водачите не успяват да преминат от летен в зимен стил на шофиране. Причина може да бъде бързото влошаване на времето, но въпреки това – ако всеки шофьор е благоразумен, инцидентите ще бъдат по-малко.

Добавете антифриз жълт ЛЕНА 1л. -60°C да нямате проблем с колата когато температурите паднат под нулата. Дължината на спирачния път през зимни условия се увеличава многократно. Може да бъде увеличена още от изхабени или неподходящи гуми. По-внимателното шофиране се изисква за да може да бъде увеличен този многократно удължен спирачен път. Задължително имайте предвид тази важна подробност. Сцеплението на гумите зависи от грайфера и това дали са подходящи за съответния сезон. Не е добър вариант да използвате летни гуми през зимата, въпреки, че имат достатъчен грайфер. Защото гумата и материалите които са използвани за направата, не са подходящи за минусови и близки до нулата температури! За безопасно шофиране много се препоръчва снабдяването с вериги. Сменете всяка една изгоряла крушка 12V H9 65W PGJ19 OSRAM за да сте спокойни. Ако тръгвате на дълъг път, задължително се снабдете с такива защото не знаете кога ще завали обилно и ползването на вериги ще бъде задължително. Имате още известно време да приведете вашия автомобил в готовност за зимата. Използвайте го и не правете компромис със сигурността!