Умкалор/ Umckalor таблетки при остри бронхити и синузити 15бр

1
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Умкалор е лекарствен продукт без рецепта за лечение на кашлица и простудни заболявания. Показан е при остри инфекции на дихателните пътища и УНГ-областта, като бронхити и синузити.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 6 години.

Винаги прочитайте листовката преди употреба! 

Активни съставки:

Изсушен течен екстракт от корени на пеларгониум (Pelargonii sidoidi radix) (1:8-10) (EPs 7630) . Екстрахиращ агент: етанол 11% (w/w) 1 филмирана таблетка съдържа 20 mg екстракт.

Дозировка:

Възрастни и юноши над 12 години: 1 таблетка 3 пъти дневно (сутрин, обед и вечер)

Деца от 6 до 12 години: 1 таблетка 2 пъти дневно (сутрин и вечер) Таблетките се гълтат несдъвкани с малко течност.

Препоръчва се да продължите лечението с Умкалор няколко дни след  отзвучаване на симптомите, за да се предотврати повтаряне на заболяването. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 3 седмици.

Предупреждения:

Не приемайте Умкалор, ако имате свръхчувствителност към екстракта от пеларгониум или някое от помощните вещества, повишена склонност към кръвоизливи, вземате лекарства, потискащи съсирването, имате тежки заболявания на черния дроб и/или бъбреците. 

Умкалор не трябва да се употребява по време на бременност и кърмене.

Ако състоянието ви не се подобри в рамките на 3 дни, при температура, поддържана няколко дни или нарушена чернодробна функция от различен произход, при затруднено дишане или кървави храчки, трябва да се консултирате с лекар.

Умкалор съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е казано от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да вземете този лекарствен продукт.

Съхранявайте Умкалор на място, недостъпно за деца.

Прочети още