САЩ: Основателят на Фалун Гонг говори по време на конференция в Сан Франциско

2
Добави коментар
Falun-bg.info
Falun-bg.info

Основателят на духовната практика Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ, изнесе лекция пред близо 4000 последователи на практиката от Северна и Южна Америка, Азия, Австралия и Европа, по време на международна конференция в Сан Франциско на 16 октомври 2014 г.

Основно послание на лекцията беше практикуващите Фалун Гонг да продължават да подобряват своя характер в съответствие с принципите на практиката: Истинност, Доброта и Търпение.

В същото време практикуващите да продължат усилията за информиране на хората по света относно същността на практиката и изясняване истината за репресиите срещу Фалун Гонг в Китай, които продължават вече 15 години.

Причина за начало на репресиите е страхът на комунистическата партия от огромната популярност на Фалун Гонг.

Фалун Гонг, още известен като Фалун Дафа, е традиционна китайска духовна практика, която включва медитация, упражнения и философия. Фалун Гонг спомага за усъвършенстване на духа и тялото, като крайната цел е духовно просветление.

Различните хора поемат по пътя на самоусъвършенстването с различни цели: постигане на добро здраве, освобождаване от стреса, емоционален баланс, повишаване на енергията или търсене смисъла на човешкото съществуване.

Но най-висшата цел във Фалун Гонг, както се споменава в основната философия „Джуан Фалун“, е духовното извисяване, което включва просветление, духовно съвършенство, завръщане към първоначалната, истинска същност на човек и постигане на Дао.

След участието на г-н Ли Хонгджъ, конференцията продължи с представяне на есета на практикуващи Фалун Гонг, в които те описват своя индивидуален опит в подобрението на своя характер.

Пирьо Свенсон от Швеция сподели пред медията „Епохални времена“ (The Epoch Times), че възможността да присъства на конференцията е изключително ценна. Тя ѝ помогнала да осъзнае, че тя не трябва да има лоши мисли за другите.

„Не трябва да допускам такива неща в съзнанието си. Вече съм наясно с това, преди не можех да го постигна.“

До 1999 г. в Китай има между 70 и 100 милиона души, които практикуват Фалун Гонг, по данни на китайското правителство. Това прави Фалун Гонг най-популярната цигун практика в Китай, а според някои и в света.

За първи Фалун Гонг е представена публично през 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ в град Чанчун, североизточен Китай.

Практиката е получила многобройни награди и почетни грамоти за повишаване морала и здравето на хората, включително от китайските власти преди началото на репресиите.

Г-н Ли Хонгджъ е номиниран четири пъти за Нобелова награда за мир и веднъж за наградата „Сахаров“ на Европейския парламент за свобода на мисълта.

Практикуващите Фалун Гонг наричат г-н Ли Хонгджъ уважително „Учител“ (на китайски език „ши фу“), тъй като това е почетно название в Китай към учителя във всеки вид професия или изкуство: бойни изкуства, цигун, будизъм или даоизъм.

В Китай това наименование е подобно на званието „професор“ в университет или колеж. В китайския език знаците „ши фу“ обозначават комбинация от учител и баща.