„Шуслерови соли за деца” от графиня Ангелика Волфскийл

1
Добави коментар
ZelenaQbulka
ZelenaQbulka

Удобен и практичен наръчник за лечение на най-често срещаните симптоми и заболявания от раждането на детето до тинейджърска възраст. За всеки родител, който търси щадящо лечение, както на ежедневни неразположения, така и на остри и хронични болести.

Книгата дава основни познания относно биохимията на д-р Вилхелм Шуслер и методите на лечение с помощта на 12-те минерални соли, както и конкретни насоки за лечение на над 200 симптоми и заболявания, сред които алергия, астма, стомашно-чревни неразположения, заболявания на дихателните пътища, шарки, главоболие, хрема, екземи, колики, нарушения на апетита, анемия, проблеми със съня и неспокойство при бебетата, отслабена имунна система и много други.

Приложение А е посветено на спецификата на детското хранене от самото раждане. Съдържа изчерпателни съвети за здравословното детско меню и рецепти за ежедневието, както и рецепти за диетично хранене при необходимост. Приложение Б запознава читателя с допълнителна полезна информация относно сериозни заболявания като диабет, муковисзидоза, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност и състояния като страхове и тревожни разстройства в детска възраст и др.

Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, натуропат и консултант по психология, става известна в цяла Германия като харизматичен, квалифициран лектор с широки медицински познания и автор на книги. Тя изнася своите лекции в качеството си на лектор от Съюза по биохимия в Германия (BBD). През последните години особено актуални са темите й „Здравословно хранене” и „Биохимията на д-р Шуслер”. Работи и в други области, като класическата и креативна хомеопатия, енергийната терапия, терапия на рефлексните зони на ходилата, терапия на гръбначния стълб, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, аюрведа. Провежда и консултации по въпросите на храненето. Графиня Волфскийл е преподавател към Свободния съюз на германските натуропати (FVDH) и ръководител на школата за натуропати SURYA в Райхенберг при Вюрцбург, в която работи като преподавател по въпросите на обмяната на веществата и биохимията на д-р Шуслер. Практическия си опит от контактите с пациентите и лекциите пред широката публика Ангелика Волфскийл описва в няколко книги през последните 10 г. Най-популярната – „12-те соли на живота“, е сред най-успешните и високо оценени от критиката наръчници по Шуслерови соли в немскоговорящите страни, а книгата й „Шуслерови соли за деца” вече има своето първо издание и на български език.