Събиране и изкупуване на вземания

0
Добави коментар
coinbg
coinbg

За успешното събиране на вземането от съществено значение е финансовото и имотно състояние на длъжника. Поради тази причина преди да поемем конкретен случай извършваме пълно проучване на произхода на вземането, както и документите, които го удостоверяват и изготвяме детайлен анализ и оценка на платежоспособността на длъжника и имущественото му състояние.

Докладът включва информация за актуалното състояние на длъжника (седалище и адрес на управление, предмет на дейност, управители, съдружници, собственик и размер на капитала, запори на дружествени дялове, обявена несъстоятелност, ликвидация), участието на длъжника респ. собствениците му в други търговски дружества, свързани лица, притежавани недвижими имоти, вписани тежести, възбрани, учредени ипотеки, наличието на дълготрайни материални активи в това число машини, оборудване, съоръжения, моторни превозни средства, материали и стоки, вземания, наличието на задължения към доставчици, финансови институции, данъчни, осигурителни и др.*

* По желание на Клиента тази услуга се предлага отделно срещу заплащане, в случай, че не поемем събирането на вземането.

Стараем се да запазим добри търговски отношения с длъжниците. Преди да заведем дело, се опитваме да уредим въпроса извън съдебната зала, поради тази причина предприемаме необходимите действие за постигане на извънсъдебно споразумение с длъжника.

В случай, че с длъжника не успеем да постигнем извънсъдебно споразумение, образуваме съдебно производство срещу него и извършваме  всички необходими действия за издаване на изпълнителен лист и завеждане, както и водене на изпълнително дело за принудително събиране на вземанията.

Всички съдебни разноски, адвокатски хонорари и такси на съдебния изпълнител се поемат и са за сметка на Коин Консулт. Ние получаваме дължимото ни възнаграждение, когато длъжникът изплати задължението си.