8 Идеи как да направим красиви панделки

1
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Наближават коледните и новогодишни празници и всяка от нас иска да декорира красиво дома си, подаръците за близките, да разнообрази с нещо обичайната украса. Панделките са чудесен начин да направим всичко това. Те са просто универсални – в зависимост от материала, който сме избрали, можем да ги използваме като декорация за жилището, като орнамент към елхата и дори като допълнителен аксесоар към облеклото.
Днес сме Ви подготвили 8 идеи за красиви панделки с лесна инструкция как да направите всяка от тях. Дайте воля на въображението си, изберете материала, от който да ги направите и се развихрете 🙂

 Класическата панделка е семпла и изключително лесна за направа. Можете да я освежите като в средата й пришиете перли, кристали, пайети или други декоративни орнаменти

 Тази панделка е повече от подходяща като декорация към подарък за мъж. Изчистена и елегантна, направата й не изисква повече от 5 минути време. Можете да я разнообразите като в средата й залепите (или пришиете) още една, по-тънка лента в контрастен цвят

 За тройната панделка ще са Ви нужни 3 ленти с различна дължина, подредете ги една върху друга, започвайки от най-голямата към най-малката и ги свържете с четвърта лента през средата. В края отрежете V-образно всяка лента. Можете да използвате два или три цвята, както и еднакви или различни текстури, ако искате да направите панделката по-различна.

 За двуцветната панделка ще са Ви нужни две ленти в различен цвят – една по-широка и една по тясна. Свържете ги през средата с трета, по-тънка лента и панделката Ви е готова! Можете да използвате за по-тънката лента мрежеста или дантелена тъкан – ефектът е много приятен за окото.

 Въпреки наглед сложната панделка, няма нищо трудно в направата й. Четири ленти се прегъват по посочения начин и се залепят една върху друга с тиксо, лепило или телбод, след което се свързват с пета лента през средата. Ако искате панделката Ви да е от плат, изберете по-твърда материя, в противен случай ефектът няма да е същият.

 Изключително красива панделка, за чиято направа ще Ви е нужна дълга лента. Прегънете я няколко пъти по посочения начин като при всяко прехвърляне измествате посоката.  С тънка лента прихванете получената панделка през средата и опънете старателно всяка от страничките й. Такава панделка можете да направите както от една, така и от няколко различни по текстура или цвят ленти, които да наложите и сгънете една върху друга по описания начин.

 За тази панделка също ще Ви е необходима дълга лента, която се прегъва няколко пъти, в зависимост от това колко многослойна искате да стане панделката Ви. Отрежете в краищата по посочения начин (пунктираната линия). В средата свържете с тънко шнурче и започнете да издърпвате всяка от страничките в желаната от Вас посока. Подобно на предната панделка и тази можете да направите от няколко различни по цвят и текстура ленти.

 Тази панделка се прави по същия начин като предната, но пред да започнете да издърпвате страничките, нарежете на тънки лентички всяка от тях (пунктираните стрелки). 

* Панделката не е подходяща за направа от плат!

Надяваме се, че сме Ви били полезни 🙂
Забелязали сме, че всеки път, когато направим нещо красиво със собствените си ръце чувството, което изпитваме е много приятно, а настроението приповдигнато. Много повече отколкото, ако закупим въпросното нещо директно от магазина. Така ли е и при Вас? 🙂