16 ноември – Ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

8
Добави коментар
ruslanasavova.popsav
ruslanasavova.popsav

Докога ще се самоубиваме по пътищата?!

22 са жертвите на пътни инциденти от началото на годината, на територията на област Ловеч. От сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Ловеч, приканват на 16 ноември всички граждани да се замислят за опасностите в пътното движение и как да се предпазим от тях. Да приканим гражданите да си припомнят за тежките злополуки, които са се случили с тях, техни близки и приятели и да си дадат сметка кога преди злополуката и от кого не е било направено навреме вярно действие, за да бъде предотвратено нещастието.
На този ден за размисъл и равносметка следва да призовем водачите на превозни средства да използват винаги предпазните колани и защитни каски, да избират разумната скорост на движение; да избягват разговорите с мобилни телефони по време на шофиране /приемане и изпращане на съобщения чрез тях/; да не шофират под въздействието на алкохол или упойващи вещества и лекарства, преуморени, недоспали и в състояние на нервно напрежение стрес и афект. Да си напомняме непрекъснато, че спестените броени минути, с цената на превишена скорост и риск, нямат значение и че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане без инциденти.
На територията на област Ловеч в периода от 01.01. до 09.11.2014г. са регистрирани 878 пътнотранспортни произшествия, от които 162 тежки (с пострадали участници), при които са загинали 22 и са ранени други 214 лица. В сравнение със същия период на 2013г., броя на ПТП се е увеличил с 40, тежките ПТП са по-малко с 3, броя на убитите е нараснал с 8, а ранените са намалели с 26.

бутони за споделяне

сподели ме