Как да печелим пари с качване на клипчета в Youtube?

1
Добави коментар
sapa84
sapa84

 

Знаете ли, че можете да печели пари, ако качвате интересни клипчета в най-големия видеопортал в света? Единственото нещо, което се изисква от Вас е да качвате авторски клипове, които да събират хиляди гледания в рамките на няколко дни. Така например редица известни влогъри в Youtube изкарват десетки хиляди долара на Ваш гръб. Колкото повече гледания правят, толкова повече пари печелят.

Ако обичате да снимате видеоклипове, то това е перфектната възможност за Вас, но винаги има едно голямо НО. За да започнете да изкарвате пари от клипчетата, които качвате трябва да получите официална покана от Youtube. Не си мислете, че ще си направите акаунт, набързо ще качите няколко клипа и ще започнат да Ви плащат затова. Напротив. Има определени условия и правила, с които ще се запознаете впоследствие. Освен това не е толкова лесно, колкото звучи.

Измислянето, създаването и обработването на един видеоматериал отнема известно време и усилия. Поне в началото ще Ви бъде доста трудно, докато успеете да привлечете фенове, които да се абонират за Вашия канал в Youtube и да следят клипчетата, които качвате в него. Със сигурност обаче, усилията си заслужават! Само за мисълта, че можете да изкарате няколко хиляди долара на месец или в годината би трябвало да Ви мотивира!

Все пак да не се чувствате като „изгубени в пустинята“ ще Ви дадем няколко съвета, които ще Ви помогнат да се ориентирате в „пазара на Youtube”.

Изберете подходяща сфера

Първото нещо, което трябва да направите е да изберете подходяща сфера, в която да се представяте. Аз лично бих Ви посъветвал да снимате клипове по теми, които са Ви любими и имате интерес. По този начин ще изпитвате удоволствие от това, което правите и ще съчетаете полезното с приятното.

Другото за, което бих Ви посъветвал е да снимате клипчета на английски език, ако твърдо сте решили да го правите заради „парите“, а не заради „идеята“. Така бихте могли да достигнете до много по-широк кръг от хора. Активните български потребители са доста по-малко сравнение с тях и честно казано не си заслужава да се „бъхтите“ като луд и в крайна сметка да изкарате смешно малко пари.

Ако не желаете да ставате влогър, а просто да качвате и споделяте интересни видеоклипове, то се постарайте да създавате собствени такива – компилации, монтажи, стриймове и т.н. Винаги обаче, внимавайте за авторското право! Youtube не одобрява плагиатството и е твърде вероятно клипчетата Ви да бъдат изтрити от мрежата, а профилът Ви да бъде блокиран завинаги!

Популяризиране

Помислете сериозно над този въпрос. Колкото и хубаво видеоклипче да направите, хората няма как да разберат за него, ако не се „погрижите“ да го видят! Методът, който препоръчвам тук е един – спам! Колкото и грубо да звучи, то спамът е един от доказаните, работещи и най-важното безплатни начини за целта!

Въпреки че Мечо Пух е казал – „Колкото повече, толкова повече“, въздържайте се и не прекалявайте със спама, за да не се получи обратния ефект! Просто пуснете няколко линка чрез формата за коментари върху някои от най-гледаемите клипчета в мрежата, които са близко по темата с Вашето.

Освен това може да използвате и възможностите, които Ви предлагат социалните мрежи. Те също са един много добър източник на трафик! Разбира се всеки може да обърне внимание на сайтовете за клипчета. Особенно тези в които може лесно да споделите вашите видеа, и такива които ви дават място за линк.

Късмет

В крайна сметка ще имате нужда и от малко късмет. Хиляди добри идеи не са могли да бъдат реализирани, поради една или друга причина. Така че не се отчайвайте и не се отказвайте след първия неуспех!