Трикотажни рокли за есенно-зимния сезон – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

12
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Плетените и изработените от плътни тъкани рокли не само ще задържат топлината, но ще ви помогнат да запазите женствеността си и да бъдете модерна през студения сезон. Схващането, че роклите не са подходящо облекло за зимата, е абсолютно погрешно. Истината е, че зимните и летните рокли се различават по материята, от която са изработени, по дължината и кройката. Трикотажните рокли са еластични и не губят формата си, което ги прави изключително удобни. При качествения трикотаж идеалното съотношение е 70-80% естествен памук и 20-30% синтетични добавки. В този случай роклята ви „диша“, еластична е и ви стои перфектно. Остава на вас да решите дали искате плетена рокля от вълна или мохер, топла рокля от кадифе, от памучен или ленен плат или в комбинация със синтетични материали, при това без да пропускате последния вик на модата.

Модните тенденции акцентират върху трикотажните рокли в разнообразни стилове и цветове. Специална група са моделите, наподобяващи дълги пуловери, както и тези с колани. Тесни и прилепнали към тялото, но удобни, те са с трапецовидна форма или с права кройка. Стремежът на дизайнерите е да подчертаят красивите извивки на фигурата и едновременно с това да осигурят топлина и удобство. Само не забравяйте, че топлите зимни рокли, изработени от плътни материи, визуално увеличават обема на тялото ви, затова повечето дами предпочитат тъмните цветове.

Дали роклята ви ще е прилепнала към тялото или ще пада свободно, това зависи само от личния ви стил и вкус. Днес съществуват безброй модели плетени и трикотажни рокли. Стройните дами могат да си позволят прилепналите топли рокли, които правят фигурата несравнима. Но ако бедрата ви са пълни и имате корем, ориентирайте се към рокля тип туника или с A-образнен силует. Високата талия перфектно прикрива излишните килограми. Много популярни и идеални за целия есенно-зимен сезон са роклите, наподобяващи дълъг пуловер.

Привличат вниманието едноцветните модели в спокойни цветове, но и тези в ярки цветове с щампи (цветя, животни и абстрактни форми). Украсени са с кожи, с бродерии, камъни, цветни конци, щампи, мъниста, в пастелни и ярки цветове. С други думи, дори когато става въпрос за есенно-зимния сезон, не е нужно да се обличате само в сиво, кафяво и бежово, нито да се откажете изцяло от ярките цветове. Облечена в едноцветна вълнена рокля в любимия ви цвят винаги ще бъдете модерна. Особено популярни са роклите във всичките нюанси на червеното – от розово до фуксия и бордо.

За всекидневието се доверете на едноцветната рокля в спокойни, но достатъчно дълбоко нюанси, а дали ще я украсите с декоративни елементи и какви аксесоари ще използвате, е въпрос на вкус. Ако искате да подчертаете достойнствата на фигурата си, изберете памучна или трикотажна рокля. Плетените рокли са подходящи и като офис облекло, тъй като оригинално заменят традиционните пола и сако и ви правят уникална. Ако пък ви предстои празник или просто искате да се облечете различно, вечерната топла рокля е точно това, от което се нуждаете! Независимо дали е дълга или къса, с нея ще изглеждате изключително елегантно.