Напукани бисквитки

17
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Напоследък се обръща много внимание на качеството на храната и съставките, които влагаме в приготвянето й. Това безспорно е нещо, на което трябва винаги да отдаваме необходимото значение и за това тази седмица реших да ви покажа сладки, в които към традиционното бяло брашно прибавяме бадемово, а бялата захар заменяме с тъмно кафява. Сравнена с рафинираната захар, суровата, нерафинирана (кафява) такава има малко по-ниска калорийна стойност, дължаща се на по-голямото водно съдържание. При получаването на кафява захар процеси като кипене, избелване, химическа обработка са избегнати, или поне ограничени (в зависимост от вида на крайния продукт).

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“

Това предполага запазване на една голяма част от съдържимите витамини и минерални вещества. Шоколадът също е натурален, а, както знаем, той е мощен антиоксидант и лек стимулатор на нервната система. Нека зарадваме сетивата си, без да товарим излишно съвестта си.

Необходими продукти:
125 г масло
2 малки яйца
130 г захар
100 г тъмно кафява захар
150 г брашно
50 г бадемово брашно
3 с.л. какао (натурално)
200 г натурален шоколад
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 ванилии
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:
В микровълнова фурна разтопяваме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади. Пресяваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера, щипката сол и какаото. Разбиваме яйцето и захарта. Добавяме ванилията. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме да стане еднородна смес. Прибавяме сухата смес и бъркаме. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 30-40 минути в хладилника, за да се стегне (трябва да е добре охладено). Загряваме фурната на 180 градуса. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго, тъй като при печене се разливат настрани и се надуват. Печем за около 10 минути. Бисквитите трябва да се изпечени отгоре, а вътре да останат леко меки. След като ги извадим от фурната ги оставяме за 2-3 минути малко да стегнат и след това прехвърляме на решетка за да се охладят. Поръсваме допълнително с пудра захар.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It