Днес започват Дни на предизвикателствата 2014

1
Добави коментар
conev
conev

Алпийски изкачвания, BASE jump , гмуркане, каяк, байк, ски и природозащитни каузи в 30 филми и презентации са акцентите на Дни на предизвикателствата 2014, които започват днес в аула „Максима“ на УАСГ.

Филмът „Fly Again” за приключенията в Хавай на феноменалия акро парапланерист Веселин Овчаров става част от програмата на юбилейното 10-то издание на фестивала Дни на предизвикателствата, който тази година се провежда между 2 и 4 декември в аула „Максима“ на УАСГ. Лентата ще бъде показана още в първия ден на най-големия форум за екстремни спортове, планинарство и устойчив туризъм, който се открива днес в 18 часа (2.12.2014). Пълната програма може да бъде разгледана на www.predizvikatelstva.com/програма.

Също днес ще бъде прожектирана и продукцията на БНТ „Мечтата Еверест“, посветена на емблематичната Националната експедиция Еверест’84. Почитателите на алпинизма и спортното катерене ще се радват на специално внимание и в трите дни на фестивала: презентации на специалните гости Боян Петров – Съни и Лео Холдинг, прожекциите на „Тhe Last Great Climb” с участието на британския катерач и „Екстремни класики“ на Мартин Маровски и Виктор Ворошин,  презентация за Българската федерация по катерене и алпинизъм и на постиженията на родните спортни катерачи.

За феновете на зимните спортове програмата на Дни на предизвикателствата 2014 ще предложи едно от най-добрите скиорски заглавия през последните години „Tracing Skylines”. Публиката ще погледне света от перспективата на екстремните BASE скокове с премиерата на „The Biggest Wingsuit Flight” с французина Маел Баге. Българката Христина Димитрова ще ни отведе в света на гмуркачите – тази година тя се спусна до -174 м в Египет. Не са забравени и многобройните фенове на планинското колоездене, за които е презентацията на Консепт Криейтив, а каякинг общността се представя с приключението на Боян Николов между три морета и дунавското гребане на две амбициозни дами.

Запалените по далечни дестинации ще се насладят на пътуването до Непал „Между Нирвана и Самсара“ на тандема Атанас Куцев и Моника Балабанова, мистичното изживяване на Юлиян Ангелов в древен Иран и придвижването на стоп на смела компания от приятели сред заснежените първенци на Алпите. Както винаги силно присъствие ще имат природозащитните каузи: WWF и инициативата „Прозрачни планини“ ще ни запознаят с възможностите за гражданско участие в опазването на българските реки и планини и конкретно в създаването на новия ПУ на НП Пирин. Ще бъде представена и кампанията „Професия хижар“, част от която е и тазгодишният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“. Велоекспедицията на Вячеслав Стоянов с многозначното име ReCycle пък ще обърне внимание върху разделното изхвърляне на отпадъци и екологичния транспорт.

Своя 10-ти рожден ден Дни на предизвикателствата ще отбележат на 4 декември вечерта с голям концерт в Mixtape 5 с участието групите VoxBox, Metaformoza и RockaShock. Музикантите ще излязат на сцената на клуба веднага след края на официалната програма на „Дните“ – около 21:30 ч.

Тридневни билети за Дни на предизвикателствата 2014 могат да бъдат закупени на промоционална цена 17 лв. от магазини „Стената“ и на предварителна продажба на цена 20 лв. от Ticketlogic. Еднодневни билети ще бъдат продавани на място на цена 10 лв. във всеки от „Дните“, продават се и промо пакети от 10 билета на цена от 15 лв/билет,. За всички притежатели на тридневни билети входът за концерта на 4.12 ще е свободен. За останалите цената на концерта е  7 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на място.

Related