Как да облекчим гастрита?

16
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Според последни проучваният на Колумбийския университет 1 от 6 човека страда от гастрит. 

В медицинските среди гастритът се определя като възпаление на стомашната лигавица. Гастритът може да бъде остро и хронично заболяване. 

При острия гастрит симптомите се появяват внезапно и по-бурно, докато при хроничния гастрит развитието на заболяването е постепенно и в много случаи незабелязано. Причинителите на гастрит могат да бъдат най-различни. Той може да се дължи на алкохолна злоупотреба, хронично повръщане, стрес или употребата на някои медикаменти, като аспирин и други противовъзпалителни лекарства. В чести случаи гастритът може да се дължи на наличието на бактерии. Най-честият бактериален причинител на гастрит е Хеликобактер пилори. Ако гастритът не се лекува навреме той може да доведе до много сериозни усложнения и в някои случаи да стане причина за развитие на рак на стомаха.

Как обаче да се справим с гастрита посредством природни продукти. От pharmacy-bg.com  предлагат няколко изключително лесни и много ефикасни рецепти:

Смесете в блендер 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил и един картоф. Изцеденият сок пийте 30 минути преди хранене, за да помогнете на стомаха си да се успокои. Този сок ще облекчи симптомите на гастрит, които се появяват след храна.Пийте кокосово мляко. Освен, че е много полезно, то облекчава симптомите от гастрит за по-дълго време.В крехко лозово листо увийте 1 ч.л. семена от копър и 1 скилидка чесън. Сдъвкайте добре преди да ги глътнете. Това средство незабавно ще облекчи киселините от стомаха и се приема след хранене.