Концерт на Dino Merlin на 25 юли в Сараево – Ex-Yu музика: сръбска музика, биографии, дискографии, текстове на песни, новини

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

На 25 юли следващата година Dino Merlin за четвърти път в кариерата си ще направи голям концерт на олимпийския стадион “Koševo” в Сараево.
След впечатляващите си концерти, които босненската звезда направи през 2000 година, в рамките на промоционалното си турне “Sredinom”, след това през 2004, представяйки албума си “Burek”, както и през 2008 при излизането на албума му “Ispočetka”, Dino е решил да продължи традицията и всеки свой нов албум да промотира с концерт на “Koševo”. С това той още веднъж ще потвърди, че е най-голямата звезда в региона и единственият изпълнител, който е пял четири пъти на този стадион.
Че публиката го очаква с нетърпение показва и успехът, който Merlin постига с новия си албум “Hotel Nacional”. Албумът беше достигнал осмо място при най-продаваните албуми в света в категория “World Albums” на престижния сайт “Billboard”. Концертите му в Европа и Северна Америка чупят рекорди, има повече от 700 000 последователи във Фейсбук и над 25 милиона прегледа на клипове в мрежите за видеосподеляне. И това е само част от шампионската статистика на Merlin.
© ex-yu музика