Топ дестинации за Нова Година по света

10
Добави коментар
Touristika.bg
Touristika.bg

След тихата Коледна вечер, посрещана най-често сред уюта на дома и семейството, Новогодишната нощ навсякъде по света настъпва шумно и блестящо, съпътствана от фойерверки и светлини, шампанско и музика. Колкото е по-голяма компанията, в която се посреща, толкова по-високо е нивото на настроението и празничната еуфория. Ако обичате да празнувате сред многолюдната атмосфера на улици и площади, никак не е без значение в кой град се намирате на тази дата… Ето списък с топ 10 на най-ярките и шумни Новогодишни дестинации по целия свят:

1. Лондон. Английската столица е прочута с грандиозното светлинно шоу над Темза и мечтана новогодишна дестинация за много хора по света. Когато настъпи полунощ, жители и гости на града излизат навън, за да се насладят на празничните фойерверки над Лондонското око и небето над града заблестява ярко в празничната нощ. За първи път тази година (2014) шоуто ще може бъде наблюдавано срещу билет от 10 паунда (от специални зони, които гарантират отлична видимост).

2. Единбург. Вековната традиция в Единбург – Хогмани (Hogmanay), включваща шествие с факли, концерти на живо и празненства в продължение на няколко дни, привлича гости от цял свят. Всяка година в тази церемония се включват над 250 хил. души. На 31-ви декември многохилядните гости и местни жители се събират и очакват с нетърпение празничните фойерверки над Замъка на Единбург. Когато удари 12-ят час в полунощ, небето над Единбург засиява в различни цветни нюанси, ознаменуващи настъпването на Новата година. Празненствата продължават до малките часове на деня, а споменът за преживяното зарежда емоционално още дълго време.

3. Сидни. Един от най-красивите, най-впечатляващи и най-грандиозни спектакли по случай посрещането на Нова Година се намира в Сидни. Всяка година около 1 млн. жители и гости на града се събират около пристанището и операта в Сидни, за да станат част от изумителния спектакъл. Фойерверките, пуснати от Харбър Бридж са истинска феерия от цветове. Пищната церемония се предава по телевизията и всяка година е съвършено различна от предходната. Посрещането на Нова година в Сидни е истинска цветна приказка.

Грандиозното шоу с фойерверки в Сидни /снимка: Rob Chandler/

4. Хонг Конг. Космополитният Хонг Конг е един от фаворитите в класацията за най-зрелищно новогодишно светлинно шоу. Най-популярното място за празнуване на Нова Година в Хонг Конг е пристанището Виктория. От повечето небостъргачи се изстрелват стотици фойерверки и превръщат зоната в пъстроцветна феерия от светлини.

5. Ню Йорк. Посрещането на Нова година в Ню Йорк е събитие, което никога не се пропуска в репортажите на световните медии. Защо ли? Защото е едно от най-грандиозните и тържествени празненства в света. Всяка година на Таймс Скуер хиляди нюйоркчани и гости на града се събират, за да посрещнат заедно настъпващата Нова година. Минутата преди дългоочаквания момент огромна блестяща топка започва своето 70-метрово спускане и щом достигне най-ниската си точка, еуфорията настъпва незабавно. Фойерверки, радостни викове и наздравици се чуват отвсякъде. Празненствата тук продължават до ранни зори, а атмосферата е невероятна и неописуема.

6. Лас Вегас. Вечно бляскавият Лас Вегас също е интересна дестинация за посрещане на Нова Година. Жителите и гостите на града се събират на главната улица Стрийп. Под звуците на музика, танци и в компанията на много Елвиси посрещат заедно настъпването на Новата година. Всички хотели организират свои илюминации, които “нажежават” още повече празничната атмосфера. Купоните не спират и на следващия ден. Ако посрещате Нова Година в Лас Вегас, не забравяйте да заложите на любимото си число. Нали знаете – Нова година, нов късмет

7. Берлин. Тържествата по случай Нова година се провеждат между Колоната на победата и Бранденбургската врата. Можете да посрещнете Новата година именно там – на дългата над 2 км улица в компанията на огромно множество, сред концерти на живо, разноцветни фойерверки и много усмивки.

8. Истанбул. Новогодишните празници са прекрасна възможност да се потопите в многоцветната атмосфера на Истанбул – града на два континента. Хиляди хора от съседните страни идват тук, за да посрещнат Новогодишната нощ. Някои се събират по големите площади, други предпочитат корабчетата по Босфора, а трети – близките Принцови острови. Но където и да изберете да празнувате в Истанбул, навсякъде е красиво, незабравимо и вълнуващо. Та къде другаде бихте могли да се похвалите, че сте посрещнали Нова Година на два континента?

9. Рио де Жанейро . Всяка година на 31-ви декември световно известният плаж Копакабана се пълни с над 2 млн. посетители. Издигат се сцени за различни концерти, отвсякъде ехти музика, а танците са задължителен елемент от празненствата. Когато удари дванадесетият част, всички притаяват дъх и възхитени гледат невероятното небе, озарено от празничните фойерверки. Милионите хора се поздравяват и танцуват под звуците на бразилските ритми. Истинско вълшебство е да си тук в тази празнична вечер!

Новогодишни фойерверки над Копакабана – Рио де Жанейро /снимка: JorgefromBrazil/

10. Банкок. Също както Ню Йорк, и Банкок се гордее със своя блестяща сфера, която ознаменува настъпването на Новата година. Най-добре зрелището може да бъде наблюдавано от покривите на луксозните панорамни ресторанти на открито. Популярно в Банкок е Новата година да се посреща и на круизна лодка по реката. Най-многолюдни са празненствата на площада пред шопинг центъра Central World. На него се събират хиляди хора, желаещи заедно да посрещнат Новата година сред музика, фойерверки и огромен брой видео-стени, проследяващи настъпването на Новата година в други градове по света. Танците и веселието тук са до ранни зори, а преживяването е един от онези моменти, които с радост ще разказвате на приятелите си.

Може да искате да разгледате Повече информация за тези градове

Related