Приспиване на близнаци (2-ра част)

14
Добави коментар
lorelli
lorelli

Приспиване на близнаци (2-ра част)

10 ноември 2014

Приспиване на близнаци (2-ра част)

✓ Първо поставете в кошарката по-спокойния близнак

Ако единият от близнаците е по-темпераментен от другия, то първосигнално ще обръщате повече внимание на него. По време на приспиване първо се погрижете за по-тихия от двамата, тъй като ако направите обратното той ще бъде лишен от нужното внимание преди лягане. Така че, преди да насочите вниманието си към темпераментния, първо се убедете, че по-спокойният е повит и щастлив. Не се притеснявайте, че единия може да събуди другия с плач. Доказано е, че близнаците не се притесняват от плаченето на другия, дори и да са в една и съща стая.

✓ Близнаците спят цяла нощ, когато са готови

Това дали бебето ви ще спи цяла нощ или ще се събужда често зависи от теглото му, а не от възрастта му. Едноячните близнаци започват да спят целонощно по едно и също време, докто при разноячните това не е задължително, особено ако имат разика в теглото или температмента. Ето и един съвет, който ще ви спести нерви – ако единият от близнаците се събуди с плач за храна, събудете и другия за да нахраните и него.

✓ Обезкуражете среднощното будене

За да направите това е нужно да осигурите спокойствие на близнаците – без шумове, приглушена светлина. Важно е, също така, да не ги държите постоянно в ръце, когато се събудят посред нощ – само докато ги нахраните и толкова. По този начин те ще разберат, е нощта е за сън. За да затвърдите това тяхно разбиране, се стремете да ги докосвате и държите в ръце повече през деня. СЛед като навършат 9 месеца, можете да използвате други похвати за да се приспят сами – плюшена играчка или меко одеялце.

✓ Отделни стаи

Въпреки, че не е вариант за всеки, когато близнаците поотраснат, отделните стаи, в които могат да си играят на спокойствие, когато поискат, може да ги направи по-спокойни.
Въпреки, че може да се стори предисзвикателство за някои, приспиването на близнаци (тризнаци и т.н.) не е толкова трудно. С правилните похвати и съвети, ще можете да им отдадете нужното време за пълнокачествен сън, както и за вашата почивка.